Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbat condamnat pentru ultraj, găsit în Italia după 10 ani de căutări


   Polițiștii vrânceni au trimis după gratii cinci bărbați care erau dați în urmărire. Unul dintre ei era căutat de mai bine de 10 ani, el fiind găsit în Italia. Polițiștii Serviciului „Urmăriri” din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea mai caută alte peste 100 de persoane condamnate la închisoare, care se sustrag de la executarea pedepselor. În categoria „cei mai căutați” sunt Cornelia Pohoncea, de 40 de ani, din Focșani, Gheorghiță Teișanu, de 37 de ani, din Focșani și Marius Nicolae Stan, tot din municipiu. Cei trei au fost condamnați pentru mai multe fapte penale, printre care și înșelăciune.

   Cinci persoane care se sustrăgeau de la executarea pedepselor cu închisoarea au fost identificate de polițiști și duse la penitenciar pentru a-și ispăși pedepsele. De asemenea, oamenii legii au identificat și două persoane dispărute. Patru dintre urmăriți și cei doi dispăruți au fost depistați în timpul unor acțiuni efectuate în perioada 7-11 ianuarie, iar cel de-al cincilea urmărit a fost identificat pe 12 ianuarie, în Italia.
   Printre cei care au ajuns în arest se numără Staicu T., în vârstă de 39 de ani, din  comuna Bolotești. Bărbatul a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și furt calificat. El a fost prins pe data de 11 ianuarie de polițiștii din comuna Bolotești. A fost dus la Penitenciarul Focșani pentru a-și ispăși pedeapsa.
   În aceeași zi, polițiștii din comuna Păunești l-au identificat pe Nelu V., de 40 de ani, din localitate, care are de executat o pedeapsă de trei ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, pe data de 8 ianuarie, polițiștii din Mărășești l-au depistat pe Valentin U., care a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire. Bărbații au fost duși direct la Penitenciar, de unde vor pleca abia după ce-și vor executa pedepsele. „Polițiștii vrânceni au organizat o acțiune în ve¬ derea intrensificării activităților de căutare a infractorilor urmăriți și a persoanelor dispărute. În perioada 7-11 ianuarie au fost depistate și încarcerate 4 persoane, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. De asemenea, au fost identificate și două persoane dispărute”, a explicat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

Unul dintrei cei mai vechi urmăriți, găsit în Italia

   Pe data de 12 ianuarie, în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii Serviciului „Urmăriri” din cadrul IPJ Vrancea, în cooperare cu Centrul de Cooperare Polițienească au reușit depistarea unuia dintre cei mai vechi urmăriți din Vrancea. Este vorba despre Ion N., din comuna Păunești. El a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. A fost depistat în capitala Italiei și adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. În acest moment, vrânceanul se află în arestul central de la București. Cel mai probabil, el va fi adus la Focșani și depus la Penitenciarul Focșani.
   Polițiștii vrânceni mai caută alte peste 100 de persoane care au comis infracțiuni, au fost condamnate la închisoare pentru faptele lor și apoi s-au făcut nevăzute. Cea mai gravă faptă comisă este tentativa de omor. Alte persoane sunt căutate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prostituție, lovire, dar și ultraj și contrabandă. În acest ultim caz, oamenii legii precizau că vorba despre un fost polițist de frontieră. De asemenea, unele persoane au fost date în urmărire după ce au fost condamnate pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, trafic de influență ori trecere frauduloasă a frontierei. Polițiștii mai caută și persoane condamnate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier, înșelăciune, infracțiuni economice, furt din locuințe, furt din autoturisme, furt din societăți comerciale sau furt din buzunare.

O femeie, printre cei mai căutați vrânceni
 
   Mai multe persoane au fost încadrate de polițiști în categoria „cei mai căutați”. Printre acestea și o femeie, Cornelia Pohoncea, de 40 de ani, din Focșani. Aceasta are de executat o pedeapsă de 10 ani de închisoare, fiind condamnată pentru înșelăciune. Potrivit oamenilor legii, în perioada iulie-august 2010, ea a achiziționat mărfuri de la 12 societăți comerciale, în valoare de 630.118,13 lei, pe care le-a achitat cu file CEC care au fost refuzate la plată. Un alt vâncean căutat ca buruiana de leac este Gheorghiță Teișanu, de 37 de ani, din Focșani. El are de executat o pedeapsă de 16 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave. Polițiștii spun că în perioada 2005-2006 el a înșelat reprezentanții a 12 societăți comerciale prin emiterea de file CEC care au fost refuzate la plată, prejudiciul creat astfel fiind estimat la suma de 170 mii lei.
   Marius Nicolae Stan, tot din Focșani, este la rându-i unul dintre cei mai căutați vrânceni. El are trei condamnări. Prima este de șase ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală, constituire și apartenență la un grup de crimă organizată, spălare de bani și înșelăciune. La aceasta se adaugă o condamnare de patru ani de închisoare pentru înșelăciune, iar pe cea de-a treia, de 10 ani de închisoare, a primit-o pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. Potrivit polițiștilor din cadrul Serviciului „Urmăriri”, majoritatea  persoanelor urmărite sunt plecate din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?