Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO: Impozitele din Focşani nu cresc în 2013


   Consilierii locali focșăneni au aprobat ieri, în cadrul unei ședințe de îndată care a avut loc la Primăria Focșani, o hotărâre prin care taxele și impozitele locale pentru acest an rămân neschimbate. Primarul Decebal Bacinschi a propus ca impozitele să nu fie mărite și să rămână la valoarea din anul trecut, pentru a respecta promisiunea pe care a făcut-o focșănenilor. „În condițiile în care am discutat cu cetățenii și  le-am spus că în 2013 nu vor crește taxele și impozitele, am venit cu acest proiect de hotărâre prin care vă rog să aprobăm taxele și impozitele pentru anul 2013  la nivelul anului 2012. Suma pe care am fi încasat-o nu este chiar atât de mare și din acest motiv atât timp cât am promis un lucru cetățenilor, vreau să respect această promisiune, ca în 2013 taxele să rămână la nivelul din 2012”, a spus primarul Bacinschi în plenul Consiliului Local Focșani.
    Edilul a menționat că focșănenii care și-au achitat deja impozitele pe terenuri și clădiri la începutul acestui an, indexate cu 16%, fie vor primi banii înapoi, la cerere, fie vor plăti mai puțin anul viitor, prin compensație. Primarul a mai spus că și el își va plăti impozitele pentru acest an chiar luni.
    Bacinschi a propus ca anul viitor, taxele și impozitele să fie indexate cu 16,1%, nivelul inflației pe ultimii trei ani. Ultima indexare a impozitelor locale cu 16% datează din anul 2009.
    De asemenea, consilierul local Liviu Oloeriu a venit cu propunerea ca, începând din 2014, creșterea taxelor să se facă gradual, pentru a nu fi resimțită de populație. 
    Primarul Decebal Bacinschi a explicat faptul că Guvernul PDL Răzvan Mihai Ungureanu avea obligația ca în luna aprilie 2012 să comunice creșterea de 16% a taxelor și impozitelor locale, potrivit indicelui de inflație din ultimii trei ani. Întrucât acest fapt nu s-a întâmplat, Consiliul Local a fost obligat să aprobe în luna mai 2012 taxele și impozitele pentru anul 2013, care au rămas la nivelul anului 2012. Pe 28 decembrie 2012 apare Hotărârea de Guvern nr. 1309 care abrogă toate hotărârile adoptate și ulterior, prin ordonanța de Guvern publicată zilele acestea de Guvernul Victor Ponta rămâne la latitudinea Consiliului Local stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul 2013.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?