Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Canalizare în toată comuna, principalul obiectiv al primarului din Cîrligele


   Reabilitarea sediului Primăriei, a Căminului cultural din satul Cîrligele și construirea unui sistem de canalizare sunt obiectivele primarului Åžtefan Moscu în acest an. Primele două proiecte vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local, iar cel de-al treilea cu bani de la Fondul de Mediu. Realizarea sistemului de canalizare va costa un milion de euro.

   Reabilitarea sediului Primăriei, a Căminului cultural din satul Cîrligele și construirea unui sistem de canalizare sunt principalele obiective ale primarului comunei Cîrligele pentru anul 2013. Edilul Åžtefan Moscu a declarat că așteaptă bugetul pe anul în curs pentru a putea demara lucrările la primele două proiecte. El speră să primească finanțare și pentru realizarea sistemului de canalizare. Banii ar trebui să fie alocați de Ministerul Mediului și Pădurilor. „Avem trei proiecte pe care dorim cu orice preț să le finalizăm anul acesta. Este vorba de reabilitarea sediului primăriei, care a fost construită în 1938, și reabilitarea Căminului cultural din satul Cîrligele, ambele cu finanțare din bugetul propriu, după ce acesta va fi aprobat. Tot anul acesta, sper să finalizăm proiectul privind construirea unui sistem de canalizare în comună”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.
   Imobilul în care funcționează Primăria Cîrligele a fost construit în 1938. De atunci și până în prezent, clădirea a suferit doar lucrări de reparații minore. Proiectul de reabilitare a sediului administrației locale costă aproximativ 800 de mii de lei, iar lucrările constau în refacerea efectivă a clădirii, pe structură de beton, lucrări de izolații și hidroizolații, compartimentare, racordare la utilități, realizare de grupuri sanitare, etc. „Vrem ca la finalul acestui proiect să reușim să avem un sediu de primărie modern, care să fie în ton cu celelalte investiții deja realizate”, a susținut primarul Åžtefan Moscu.
   Reabilitarea Căminului cultural din satul Cîrligele va costa aproximativ 500 de mii de lei, iar lucrările vor consta în reparații interioare și exterioare pe actuala structură de rezistență, compartimentare multifuncțională, construirea unei anexe în care va fi amplasată centrala termică și un grup sanitar modern. De reținut că la acest obiectiv, ultimele reparații au fost făcute în anul 1991.

Sistemul de canalizare costă un milion de euro

   Primarul Åžtefan Moscu a reamintit că anul acesta vor începe lucrările la proiectul privind construirea unui sistem de canalizare în comună. Valoarea investiției se ridică la un milion de euro. Proiectul va fi finanțat prin Programul care vizează protecția resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Acest proiect a fost selectat împreună cu alte 247, care vor primi finanțare prin acest program, în condițiile în care pe această componentă au fost depuse aproximativ o mie de proiecte la nivel național.
   Acesta este al doilea proiect de mare anvergură pe care Primăria Cîrligele îl câștigă și care va fi pus în aplicare. „După ce vom realiza și acest proiect, putem spune că Cîrligele este o comună cu adevărat europeană, deoarece până în prezent am reușit să modernizăm aproape toată infrastructura locală”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?