Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

PROGNOZA METEO până pe 20 ianuarie


   Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 7 – 20 ianuarie. 

MOLDOVA
   Vremea va fi geroasă în primele zile ale intervalului, cu temperaturi minime între -18 si 10 grade și valori la amiază predominant între -7 si -4 grade. Dupa 9 ianuarie valorile termice vor fi în creștere semnificativă, devenind ușor pozitive la amiază în cea mai mare parte a regiunii, în timp ce în orele dimineților minimele vor fi în general între -7 si – 3 grade. Deși va fi în răcire ușoară, se estimează că regimul termic din săptămâna 14 – 20 ianuarie se va caracteriza prin valori de temperatură situate în jurul mediilor climatologice. Vor fi ninsori locale la începutul intervalului, apoi probabilitatea de precipitații va fi mai mare în zilele de 14 și 15 ianuarie, respectiv 18 -20 ianuarie.

ASTÄ‚ZI în țară cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în vestul extrem al țării, iar vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în nord-vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între -22 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și -6 grade în Banat. Noaptea, în zonele joase, izolat va fi ceață cu depunere de chiciură.

MÂINE în țară vremea se va menține rece în majoritatea regiunilor, geroasă dimineața și noaptea îndeosebi în centru și est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde vor fi condiții de ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi de la -23 de grade în depresiunile Carpaților Orientali până la -6 -4 grade în regiunile vestice. Local în zonele joase se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?