Ciocolata caldă pare mai bună când se servește într-o ceașcă portocalie, au demonstrat câțiva cercetători care au arătat din nou cum poarte modifica un recipient percepția asupra conținutului.
Echipe de la Universitatea politehnică spaniolă din Valencia și de la Universitatea britanică din Oxford au dat unui număr de 57 de voluntari să guste ciocolată caldă, servită în cești în patru culori diferite: alb, crem, roșu și portocaliu, relatează AFP. âCuloarea vasului în care sunt servite hrana și băutura poate ameliora anumite caracteristici, cum ar fi gustul sau aromaâ, spune Betina Piqueras-Fiszman într-un comunicat al universității din Valencia.
âNu există o regulă fixă care să spună că o ceașcă de a anumită culoare sau formă îmbunătățește gustul sau aroma. În realitate depinde de tipul alimentuluiâ, adaugă ea, insistând pe potențialul adesea necunoscut al vasului în materie de gastronomie. De exemplu, o băutură îmbuteliată în ambalaj roz va fi percepută ca mai dulce decât este în realitate. Alte studii au demonstrat că o spumă de căpșuni pare mai dulce și cu mai multă savoare dacă este servită pe o farfurie albă decât pe una neagră.
Studiul este publicat în revista științifică âJournal of Sensory Studiesâ.