Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Ciocolata caldă are un gust mai bun într-o ceaşcă portocalie


   Ciocolata caldă pare mai bună când se servește într-o ceașcă portocalie, au demonstrat câțiva cercetători care au arătat din nou cum poarte modifica un recipient percepția asupra conținutului.
   Echipe de la Universitatea politehnică spaniolă din Valencia și de la Universitatea britanică din Oxford au dat unui număr de 57 de voluntari să guste ciocolată caldă, servită în cești în patru culori diferite: alb, crem, roșu și portocaliu, relatează AFP. ‘Culoarea vasului în care sunt servite hrana și băutura poate ameliora anumite caracteristici, cum ar fi gustul sau aroma’, spune Betina Piqueras-Fiszman într-un comunicat al universității din Valencia. 
   ‘Nu există o regulă fixă care să spună că o ceașcă de a anumită culoare sau formă îmbunătățește gustul sau aroma. În realitate depinde de tipul alimentului’, adaugă ea, insistând pe potențialul adesea necunoscut al vasului în materie de gastronomie. De exemplu, o băutură îmbuteliată în ambalaj roz va fi percepută ca mai dulce decât este în realitate. Alte studii au demonstrat că o spumă de căpșuni pare mai dulce și cu mai multă savoare dacă este servită pe o farfurie albă decât pe una neagră.
   Studiul este publicat în revista științifică ‘Journal of Sensory Studies’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?