Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Accident mortal rejudecat


   Dosarul accidentului produs în Ajunul Crăciunului 2008, când un jandarm și-a pierdut viața și alți trei au ajuns la spital după ce mașina în care circulau a intrat în coliziune cu un alt autoturism, a fost rejudecat la Judecătoria Focșani. Atât Iulian P., jandarm în cadrul IJJ Vrancea cât și șoferul celuilalt autoturism, respectiv Cristinel Ciprian F., au fost găsiți vinovați de producerea nefericitului eveniment.
   Chiar dacă în primă instanță cei doi primiseră pedepse de patru și cinci ani de închisoare, în rejudecare, după ce au recunoscut faptele, cei doi au obținut pedepse reduse, de 2 ani și patru luni, respectiv 2 ani și opt luni, ambele pedepse fiind cu suspendare. Judecătorul care a soluționat cauza a decis ca rudele victimelor să fie despăgubite moral și material. „Obligă inculpații în solidar, pe inculpatul F. Cristinel Ciprian alături de asigurătorul SC Groupama Asigurări SA Cluj-Napoca, și pe inculpatul P. Iulian în solidar cu Inspectoratul de Jandarmi Vrancea și Fondul de Protecție a Victimelor Străzii la despăgubiri civile astfel: – la 14.864 lei despăgubiri materiale și 40.000 euro sau echivalentul în lei la data plății, reprezentând daune morale către partea civilă S. Rusanda; – la 50.000 euro ori echivalentul în lei la data plății cu titlu de daune morale și la 350 lei lunar prestație periodică, începând cu 24.12.2008 și până la majorat către partea civilă S.A.A.; – la 50 000 euro ori echivalentul în lei la data plății cu titlu de daune morale și la 350 lei lunar prestație periodică, începând cu 24.12.2008 și până la majorat către partea civilă S.G.G. Res-pinge ca neîntemeiate restul pretențiilor civile formulate de aceste părți civile. Obligă inculpatul F. Cristinel Ciprian alături de asigurătorul SC Groupama Asigurări SA cu titlu de despăgubiri civile astfel: – la 3.000 de lei daune materiale către partea civilă B. Săndel”, se arată în sentința pronunțată de judecători în rejudecare, la patru ani de la producerea evenimentului. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.
   Reamintim că accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Unirii. Jandarmul Iulian P. se afla la volanul unei Dacii, care a intrat în coliziune cu un Jeep, condus de Cristinel Ciprian F.. În Dacie se mai aflau alți 4 jandarmi, care ieșiseră din tura de noapte și se îndreptau spre Rîmnicu -Sărat. În urma impactului, jandarmul Iulian S., de 36 ani, a murit pe loc, iar alți trei au fost transportați la spital din cauza rănilor suferite. Ambii șoferi au fost trimiși în judecată de procurori. În urma cercetărilor, s-a constatat că șoferul Jeep-ului urcase la volan după ce în prealabil consumase băuturi alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?