Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Arest menținut pentru șase traficanți de droguri


Mai mulți tineri acuzați de trafic de droguri rămân după gratii, potrivit deciziei Tribunalului Vrancea, care nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Galați. Este vorba de dosarul cu cea mai mare captură de droguri, instrumentat de procurorii DIICOT, în care s-au făcut percheziții în noiembrie anul trecut. Printre persoanele arestate preventiv se numără și un medic stomatolog din Focșani.
Cereri de înlocuire a măsurii arestării preventive au formulat doi dintre cei șase inculpați din acest dosar. Judecătorii au respins cererile celor doi și au menținut arestul și pentru restul inculpaților. „Respinge ca nefondate cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu alte măsuri preventive formulate de inculpații Avram Marius Iulian și Apostu Dumitru Mădălin. Conform art. 207 alin.2 – 6 C. pr. pen. constată ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive și în consecință o menține pentru fiecare dintre inculpații: – Apostu Dumitru Mădălin; – Cristian Alexandru Theodor; – Pruteanu George Bogdan; – Avram Marius Iulian zis «Lungu»; – Bulboacă Mihai Cristi zis «Shoby»; – Peneș Florentin Adrian. Cu drept de contestație”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
La sfârșitul lunii noiembrie 2015, polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT vrânceni, au efectuat cea mai mare captură de droguri. Ei au ridicat 15 kilograme de muguri de canabis și peste 600 de plante. Trei persoane, între care și un medic stomatolog vrâncean, Alexandru Theodor Cristian, au fost reținute și apoi arestate preventiv. O altă persoană, Marius Iulian Avram, care a mai avut probleme cu legea și anterior, din aceleași motive, a reușit să fugă de anchetatori, dar s-a predat ulterior. Marfa, în valoare de aproximativ 75.000 de euro, a fost confiscată.
Potrivit anchetatorilor, pe data de 27 noiembrie, un medic stomatolog din Focșani, Alexandru Theodor Cristian, și Marius Iulian Avram au mers la Buzău pentru a cumpăra droguri de la Dumitru Mădălin Apostu. Avram urma să-i dea lui Apostu o mașină în schimbul unui kilogram de droguri, după cum susțin anchetatorii. Tranzacția dintre cei doi ar fi fost intermediată de medic. Acesta și Avram au plecat la Buzău fără să știe că polițiștii și procurorii, care îi urmăreau
de mai mult timp, sunt pe urmele lor.
La Buzău, cumpărătorii și vânzătorul nu s-au mai înțeles asupra prețului, așa că vrâncenii au decis să cumpere de la buzoian doar 100 de grame de canabis. În timp ce Apostu îi vindea lui Avram drogurile, au apărut anchetatorii. În momentul în care i-au văzut pe anchetatori, traficanții de droguri au dat bir cu fugiții, fiind la un pas de a da cu mașina peste oamenii legii. Au forțat barajul și nu s-au lăsat intimidați de focurile de armă executate în plan vertical, apoi înspre mașină, ei continuându-și deplasarea. Au scăpat inițial, după care vânzătorul din Buzău și
stomatologul din Vrancea au fost prinși și imobilizați. Nu a fost prins Marius Avram, care s-a predat ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?