Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Şapte ani de închisoare pentru că a tâlhărit şi violat un băiat


   Ionuț Cristi Nechita, unul dintre tinerii care în august 2012 au abuzat sexual și au tâlhărit un băiat de 16 ani, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Focșani la șapte ani de închisoare. Tânărul a preferat să recunoască faptele și să se judece în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale de procurori, fiindu-i utilă această decizie pentru a obține o pedeapsă redusă. „Inculpatul va executa pedeapsa mai grea de 7 ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de articolul 64 litera a, b, e Cod penal.  (…) menține starea de arest a inculpatului. (…) dispune prelevarea probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în SNDGJ de la inculpatul Nechita Ionuț Cristi. Pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor de prelevare a probelor biologice o copie a prezentei hotărâri, după rămânerea definitivă, va fi înaintată la Penitenciarul Focșani. Obligă inculpatul la 300 de lei despăgubiri către partea vătămată”, se arată în setința pronunțată de judecători, care nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 
   Reamintim că în acest dosar a mai fost cercetat încă un tânăr, față de care cauza a fost disjunsă pentru că acesta nu avea documente de identitate. În prezent, se fac demersurile necesare pentru a i se întocmi acte de stare civilă, iar apoi să poată răspunde în fața anchetatorilor pentru faptele de care este suspectat.
   Dosarul în care Nechita este acuzat de viol și tâlhărie a ajuns pe rolul Judecătoriei Focșani în septembrie 2012, după ce cu o lună înainte, doi tineri au fost prinși aproape în flagrant în timp ce abuzau sexual de un băiat de 16 ani, chiar pe strada Cuza Vodă din Focșani. Potrivit procurorilor și a actului de sesizare a intanței de judecată, în noaptea de 20 spre 21 august, la ora 1.40, victima a fost acostată de cei doi tineri, care i-au luat cei 8 lei pe care îi avea asupra sa și o pereche de pantofi sport. Băiatul a mai spus că agresorii l-au obligat apoi să întrețină raporturi sexuale anale și orale, profitând de faptul că era întuneric și nu erau trecători prin zonă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?