Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Preţuri mai mari la carnea de porc în Piaţa Moldovei


   Prețurile la carnea de porc vândută de țărani în Piața Moldovei au crescut. Fiecare sortiment de carne a suferit o majorare cu 1 sau 2 lei. Dacă zilele trecute carnea unificată se vindea cu 16 lei, acum se vinde cu 17,5 lei, cotletul de porc se vindea cu 18 lei, iar acum prețul lui este 20 de lei pentru un kilogram. La fel s-a întâmplat și cu șunca ce se vindea cu 8 lei pentru un kilogram, iar ieri, prețul era de 10 lei kilogramul. Prețurile mari sunt justificate, spun țăranii, de calitatea mărfii. „Asta este carnea de la porcii crescuți în curte nu cu chimicale cum se vinde la magazin. Dacă vreți luați, dacă nu, nu”, spunea o precupeață. Numărul mic de piețari se vedea cu ochiul liber, comparativ cu zilele trecute, lucru de care au profitat din plin precupeții prezenți. „Avem mese libere pentru că foarte mulți  veneau din zona Gologanu sau Milcovul unde drumurile sunt blocate de zăpadă și nu au putut ajunge la piață. Din acest motiv sunt și prețurile mai mari”, ne-a declarat Fănică Popa, directorul Administrației Piețelor.
   Până la această dată, conform datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, aproximativ 450 de porci au fost vânduți pe tarabele din Piața Moldovei. Toți au trecut prin filtrul analizelor, astfel încât carnea vândută către oameni să fie conformă din punct de vedere sanitar veterinar. Prefectul județului, Cătălin Popescu, spune că au existat mici dispute cu unii țărani care doreau să-i înșele pe medicii veterinari. Aceștia încercau să aducă la vânzare, în cele două piețe de la Adjud și Focșani, și alți porci, care nu au fost testați la examenul trichineloscopic, pe lângă cei controlați. „Nu mișcă nimic fără știrea mea. Eu vin în fiecare zi de la ora două dimineața și nu intră niciun porc fără să fie controlat sanitar veterinar. Eu răspund cu libertatea mea pentru tot ceea ce se întâmplă aici”, ne-a declarat medicul Elena Åžerbu, de la Circumscripția sanitar veterinară a pieței. Medicii veterinari recomandă cumpărătorilor, pentru mai multă siguranță, să verifice dacă bucățile de carne au cele două ștampile, una pătrată și una dreptunghiulară. Piața Moldovei va mai fi deschisă până în Ajunul Crăciunului la ora 13.00.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?