Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Vrancea, reprezentată la nivel înalt în Parlamentul României


   Parlamentarii vrânceni ai USL dețin mai multe funcții de conducere în cadrul Parlamentului României. Printre acestea se află și două funcții de vicepreședinți ai celor două Camere. Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu a fost ales vicepreședinte al Senatului, iar deputatul PSD Miron Mitrea a fost ales vicepreședinte al Camerei Deputaților.
   Senatorul PSD Petru Filip a fost ales președinte al Comisiei de Politică Externă din Senatul României. Senatorul nu este la prima experiență de acest gen, în trecut fiind președintele Comisiei de administrație și vicepreședinte al Senatului cu responsabilitate în politica externă a Parlamentului. Nu în ultimul rând, senatorul Petru Filip are experiența unui mandat de deputat în Parlamentul European. Senatorul a declarat că unul dintre obiective este creșterea importanței Parlamentului în politica externă a României, a rolului diplomației parlamentare. Totodată, senatorul Filip a explicat că va promova interesele Vrancei la întâlnirile cu reprezentanții partenerilor externi ai României. „Din poziția de președinte al Comisiei de politică externă sunt întâlniri cu amba¬ sadorii acreditați la București, reprezentanți ai instituțiilor europene, întâlniri cu miniștri de externe care vin la București însoțiți de oameni de afaceri. Este o paletă de întâlniri foarte largă în care pot fi prezentate avantajele județului Vrancea”, a afirmat senatorul Petru Filip. Cu o asemenea reprezentare, a arătat senatorul, județului Vrancea și președintelui Consiliului Județean li se recunosc rolul și importanța pe care le pot avea în Parlament și în România. „Este un succes politic al județului Vrancea, al vicepreședintelui PSD, Marian Oprișan, o recunoaștere a ceea ce înseamnă echipa politică a PSD Vrancea”, a afirmat senatorul Petru Filip.
   Deputatul PSD Angel Tîlvăr este președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. „Intrăm într-o nouă etapă, aceea de aplicare a unui program de guvernare drept pentru care vom avea enorm de mult de lucru. Personal, așa cum am declarat și în timpul și imediat după campania electorală, voi folosi mai puțin tonul polemic și voi aborda o manieră de lucru care să țină cont și de punctele de vedere ale opoziției”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
   Deputatul liberal Nini Săpunaru este președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. „Județul Vrancea este un județ preponderent agricol, un județ în care peste 100 de mii de oameni trăiesc din viticultură. De aceea voi face tot ce se poate pentru a rezolva toate pro¬ blemele ridicate de viticultori prin modificarea Legii viei și vinului. De asemenea, voi încerca, împreună cu colegii deputați, să creăm cadru legislativ pentru rezolvarea tuturor problemelor existente în agricultură și care nu sunt puține”, a declarat deputatul Nini Săpunaru.
Deputatul PSD Ciprian Nica este membru în Comisia juridică din Camera Deputaților, deputatul PSD Victor Roman este membru în Comisia pentru Industrie, iar deputatul PNL Laurențiu Å¢igăeru Roșca este membru în Comisia economică.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?