Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Întârzieri la distribuirea ajutoarelor de la UE


   Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vin cu întârziere din cauza fabricilor care nu au materia primă necesară. Reprezentantul Consiliului Județean, instituția prin care sunt distribuite aceste ajutoare către primării, a arătat ieri, la ședința Comisiei pentru persoane vârstnice, că mai multe transporturi de alimente au fost amânate pentru luna ianuarie. Este vorba de alimente precum mazăre, roșii în bulion sau orez. „Furnizorii au anunțat că nu există materia primă”, a declarat Costel Dumbravă, reprezentantul Consiliului Județean.
   Tot în cadrul ședinței de ieri, prefectul Cătălin Popescu a cerut conducerii Casei Județene de Pensii să stabilească procedura de completare a listei beneficiarilor din județ care pot lua ajutoarele alimentare acordate de Uniunea Europeană. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că sunt mai multe situații în care persoane cu venituri foarte mici nu sunt în lista întocmită inițial și în baza căreia sunt livrate aceste ajutoare alimentare.
   De asemenea, reprezentanții asociațiilor veteranilor de război au arătat că au fost mai multe sesizări în ultimele zile despre cazuri în care ajutoarele alimentare nu sunt acordate văduvelor veteranilor de război. „Văduvele și veteranii de război nu sunt în liste, chiar dacă au doar o indemnizație de 92 de lei și nicio altă pensie”, au reclamat reprezentanții vârstnicilor. Prefectul a arătat că procedura trebuie stabilită de Casa Județeană de Pensii, cea care a întocmit listele în baza cărora sunt repartizate ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?