Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Şi-a dat în judecată vecina din cauza unui act


   Un bărbat din cartierul Unirea, Odobești, se judecă de câțiva ani cu vecinii. Inițial, Dumitru Drosu a fost dat în judecată de vecini, care revendicau o suprafață de teren pe care el a stăpânit-o o vreme. După ce procesul s-a terminat, Drosu a reclamat-o pe vecina sa, pe motiv că s-a folosit de documente ce nu-i aparțineau, de care a făcut rost pe căi ilegale. „Am reclamat-o la Parchet, dar nu s-a rezolvat nimic. Am făcut plângere apoi la Judecătoria Focșani. Eu cred că o rudă i-a făcut rost de o copie de pe actul de donație întocmit de mine”, susține Dumitru Drosu. 
   Dosarul prin care a contestat rezoluția procurorului se află pe rolul Judecătoriei Focșani. Potrivit acestuia, pe 3 mai, Dumitru Drosu a făcut plângere împotriva soluției de neîncepere a urmăririi penale împotriva vecinei sale la prim -procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. El susține că nu a primit niciun răspuns, motiv pentru care s-a adresat Judecătoriei Focșani. „Acest act de donație nu avea nicio legătură cu cauza și cu atât mai mult nu avea ce să caute la adversar. (…) Organul de poliție susține că asemenea acte au mai fost depuse și în alte dosare în care m-am judecat cu aceștia, dar precizez că actul de donație nu a fost depus până atunci la dosar”, susține Drosu în plângerea adresată instanței.
   Primul termen al procesului a fost fixat pentru 16 octombrie, când s-a decis introducerea în cauză a vecinei. Cauza a fost amânată și la al doilea termen de judecată pentru atașarea dosarului de urmărire penală.
   Din dosarul Parchetului reiese că vecina lui Dumitru Drosu s-a prezentat la Parchet să dea declarații, dar a susținut că nu își mai aduce aminte cum a ajuns în dosar actul de donație, acesta fiind depus între anii 2008-2010. Procurorii au efectuat verificări și au constatat că actul invocat mai fusese depus și în alte dosare. „Cu ocazia verificărilor dosarelor din arhiva Judecătoriei Focșani, privind cererea de moștenire și cererea pentru deschiderea succesiunii au fost identificate în cadrul dosarelor nr.7311/231/2009 și 9760/231/2009 acte care au fost depuse de numitul Drosu Dumitru, astfel că și partea S.M. a avut acces la acestea”, susțin procurorii.
   Instanța de judecată va fi cea care va face lumină în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?