Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Consiliul Judeţean dă un teren Primăriei Focşani pentru a amenaja un parc


   Consiliul Județean Vrancea va transmite în domeniul public al municipiului Focșani și administrarea Consiliului Local Focșani, 4.890 metri pătrați de teren situat pe Aleea Stadionului nr. 2, teren pe care va fi construit un parc. Parcul va fi amenajat în cadrul proiectului PIDU (Programul Integrat de Dezvoltare Urbană). În prezent pe terenul mai sus menționat se află două terenuri de tenis, unul de handbal și câteva platforme betonate.
   Cele trei proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) vor schimba în bine fața cartierelor Sud, Mândrești și Laminorul din municipiul Focșani. Proiectul, selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, cuprinde trei componente. Este vorba despre „Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona de acțiune sud-est”, „Modernizare și extindere spații verzi în zona de acțiune sud est” și „Sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței și prevenirea criminalității”.
   Obiectivele specifice ale proiectului de reabilitare și modernizare a spațiilor publice sunt: modernizarea străzilor și trotuarelor, în vederea descongestionării străzilor adiacente, amenajarea de parcări noi și a spațiilor de parcare existente, modernizarea a 22 de stații de autobuz existente și crearea a trei noi stații de autobuz și a 4.825 metri pătrați de piste pentru bicicliști. La finalul acestui proiect vor fi reabilitați 16.897 metri liniari de străzi și 17.336 metri pătrați de parcări. Aproximativ 50.000 de locuitori vor beneficia de implementarea acestui proiect.
   Pe termen lung, proiectul contribuie la creșterea calității mediului și a sănătății populației, la creșterea condițiilor de trai, reducerea nivelului de zgomot și a noxelor din aer, creșterea calității infrastructurii locale. Valoarea totală a proiectului este de 43 milioane de lei, din care contribuția europeană este de 27 milioane lei, de la bugetul național 6 milioane lei, iar contribuția locală a Primăriei Focșani este de 744.000 lei.
   Prin al doilea proiect din PIDU se vor moderniza și extinde 186.545 metri pătrați de spații verzi, pe care se va planta gazon. Se vor mai planta 2.700 de arbori și arbuști și 16.000 de metri liniari de gard viu. Aproximativ 20.000 de locuitori vor beneficia de implementarea acestui proiect, prin care se vor reduce noxele prin creșterea suprafeței verzi, creșterea calității mediului înconjurător și ridicarea valorii imobiliare a zonei, prin aspectul îmbunătățit al spațiului public. Valoarea totală a proiectului este de 12 milioane de lei, din care contribuția din fonduri europene este de 8 milioane lei, la care se adaugă contribuția din bugetul național, de 1,8 milioane lei și contribuția locală, de 203.000 lei.
   Prin al treilea proiect se vor monta camere de supraveghere în toată zona de sud-est a municipiului, pentru creșterea gradului de siguranță pe străzi.
   În cadrul PIDU vor fi efectuate lucrări pe străzile din zonele: Cartierul Sud – Aleea 1 Iunie, Aleea Echității, Aleea Stadionului, Constructorului, Cornel Coman, Col. Vasilescu, Emanoil Petruț, Soveja, Mihai Viteazul; Zona Laminorul – Militari, C. Brâncoveanu, Mugur, Laminorului, Al. Laminorului, Ghica Vodă; Cartier Mândrești – Luceafărului, Trandafirilor, Luminiței, Liliacului, Lăcrămioarei, Bălți, Dumbrava, Toporași, Berzei, Izvor, Dâmbovița, Făget și Nuferilor.
   PIDU se derulează timp de doi ani, în perioada 8 decembrie 2011-7 decembrie 2013. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?