Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Meteorit căzut în largul coastelor Turciei


   Un meteorit, de dimensiuni nu prea mari, a căzut în largul coastei Turciei, locuitorii orașului din apropierea căruia a avut loc evenimentul l-au considerat un semn prevestitor al ‘sfârșitului lumii’, care ar urma să vină la 21 decembrie, conform calendarului mayaș. Printre locuitorii orașului Ordu s-a instalat panica, după căderea meteoritului în noaptea de 12 decembrie spre 13 decembrie, în perioada ploii de meteoriți Geminidele.
   Primarul din Ordu, Orhan Düzgün, a confirmat căderea meteoritului, care a fost surprins de camerele de supraveghere de la o instituție oficială. Edilul a făcut, totuși, apel la locuitori să nu intre în panică. ‘Mii de meteoriți cad în fiecare an în diferite regiuni ale lumii. Nu există niciun motiv de panică. Conform datelor preliminare, meteoritul era mic și a căzut în zona de coastă a orașului’, a precizat el.
   În perioada 4-18 decembrie, orbita Pământului se intersectează cu orbita curentului de meteoriți Geminide. Apogeul ploii de meteoriți s-a înregistrat în noaptea de 13 spre 14 decembrie, când numărul meteoriților în cădere a fost de 120 pe oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?