Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a împlinit 80 de ani


   Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel, a împlinit ieri 80 de ani de viață și 37 de ani de arhierie în slujba Bisericii Ortodoxe. La acest eveniment aniversar din viața bisericii au participat înalți ierarhi ai Bisericii, printre care și preoți din Focșani, în frunte cu părintele protopop Nicolae Cobzaru.
    Aniversarea Arhiepiscopului Epifanie a început ieri, la ora 8.00 dimineața, în noua Catedrală cu hramul „Înălțarea Domnului” din Buzău, ctitorie a Arhiepiscopului Epifanie. Aici a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi format din ÎPS Teodosie al Tomisului, ÎPS Casian al Dunării de Jos, PS Visarion al Episcopiei Tulcei, alături de consilieri și protoierei.
   ÎPS Casian al Dunării de Jos a dat citire unui document transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin care l-a felicitat pe ÎPS Arhiepiscopul Epifanie la împlinirea a 80 de ani de viață și 37 de ani de arhierie, dintre care șapte ani la Arhiepiscopia Tomisului și 30 de ani la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. „A luat apoi cuvântul ÎPS Teodosie al Tomisului, care a felicitat în numele ierarhilor Sfântului Sinod pe Arhiepiscopul Epifanie pentru realizările care au avut loc în mod deosebit la curbura Carpaților, la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, din punct de vedere pastoral, administrativ și cultural”, ne-a spus părintele protopop Nicolae Cobzaru.
   Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de coralele preoților din Focșani, Buzău și Constanța. „În încheiere, ÎPS Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel a făcut o prezentare a celor 80 de ani de viață și 30 de ani de arhierie, arătând în câteva cuvinte modeste realizările dobândite în slujba lui Dumnezeu și a oamenilor”, a adăugat protopopul Nicolae Cobzaru. Coralele preoților au susținut colinde închinate sărbătorii Nașterii Domnului.
   De asemenea, la sfârșitul evenimentului, a avut loc o slujbă de punere a pietrei fundamentale a unei noi clopotnițe, care întregește ansamblul ctitoriilor din orașul Buzău. „Atât clerul cât și credincioșii din Eparhia Buzăului și Vrancei au fost în zi de sărbătoare, adresând păstorului nostru duhovnicesc multă sănătate, putere de muncă și împliniri în ogorul sfintei noastre biserici”, au fost urările părintelui protopop Nicolae Cobzaru, de la Protoieria Focșani.
   După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhii, consilierii, protoiereii au fost invitați la o agapă frățească.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?