Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Dosar penal pentru un adolescent de 15 ani care vindea petarde


   Un adolescent de 15 ani, din Vintileasca, s-a ales cu dosar penal pentru că vroia să vândă petarde. Băiatul a fost depistat miercuri seara, în jurul orei 20.00, în timp ce vroia să-i vândă unei persoane din Dumitrești 138 de petarde, clasa a II-a. Pe numele său a fost întocmit dosar penal de cercetare, iar petardele au fost confiscate.
   Polițiștii reamintesc că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv sub 16 ani, precum și comercializarea către pu-blicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an, transmit polițiștii.
   Din categoria 1 fac parte articolele pirotehnice de divertisment, care, la rândul lor, se împart în patru subcategorii. Din subcategoria 1 fac parte cele de divertisment, care prezintă risc foarte scăzut și nivel de zgomot neglijabil. Din subcategoria 2 fac parte articolele de divertisment, cu risc și nivel de zgomot scăzut, fiind destinate utilizării în exterior, în spații restrânse, utilizate exclusiv de pirotehnicieni. Din subcategoria 3 fac parte articolele pirotehnice de divertisment cu risc mediu, destinate utilizării în spații deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane și pot fi utilizate exclusiv de pirotehnicieni, iar din cea de-a patra subcategorie fac parte cele de mare risc, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni și al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătății umane.
   Din categoria P1 fac parte articolele pirotehnice, altele decât cele de divertisment și de scenă, care prezintă un risc scăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?