Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Beneficiarii Legii 416 – la plivit vara, la curăţat zăpada iarna


   Consilierii Locali ai Municipiului Focșani vor supune aprobării în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre prin care se stabilesc activitățile pe care le pot presta, în folosul comunității, beneficiarii Legii 416. Potrivit acestui proiect, cei care primesc venitul minim garantat pot fi puși să efectueze lucrări pentru întreținerea spațiilor verzi, unde trebuie să degajeze terenurile de corpuri străine, să plivească buruienile din peluze, să curețe terenul de crengi și frunze. „Planul de acțiuni  sau de lucrări de interes local se aprobă anual prin hotărâre a Consiliului Local în funcție de solicitările venite din partea instituțiilor partenere în organizarea și evidența orelor de muncă, planul de acțiuni sau de lucrări de interes local poate fi actualizat pe parcursul anului și aprobat prin hotărâre a Consiliului Local”, se arată în proiectul de hotărâre.
   De asemenea, beneficiarii Legii 416 pot fi folosiți și la salubritatea spațiilor publice, adică la măturatul străzilor, aleilor, parcărilor, al trotuarelor și la curățat manual zăpada afânată, bătătorită și gheața. O altă activitate pe care o pot presta beneficiarii acestor ajutoare este curățarea și întreținerea spațiilor verzi din incinta cimitirelor din municipiul Focșani. Aproximativ 95 de persoane din Focșani muncesc în folosul comunității, în schimbul ajutorului social primit de la Primărie. Sumele pe care le primesc variază între 125 și 465 de lei.
   Potrivit legislației în vigoare, pot fi scutiți de la efectuarea acestor ore în folosul comunității persoanele care aduc un certificat de constatare a incapacității de muncă, femeile care au copii în vârstă de până la 7 ani sau care au în îngrijire copii cu handicap mediu, dovedit prin certificat eliberat de Comisia pentru protecția copilului, persoanele care asigură creșterea și îngrijirea, potrivit legii, a uneia sau mai multor persoane cu handicap grav sau accentuat, dovedit prin certificat eliberat de Comisia pentru protecția copilului sau după caz, de Comisia de expertiză medicală a persoanelor cu handicap pentru adulți, care participă la un program de pregătire profesională sau sunt încadrate în muncă. Legea oferă posibilitatea celor care nu pot efectua ore în folosul comunității să transfere această obligație altor persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?