Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spitalele, pregătite să înfrunte iarna


   Spitalele vrâncene sunt pregătite pentru iarnă. Managerii celor cinci unități sanitare cu paturi din județ dau asigurări că pot face față unor ninsori abundente. Managerul celei mai mari unități medicale din județ, Constantin Mîndrilă, ne-a declarat că în cazul în care în perioada următoare în Vrancea vor fi căderi masive de zăpadă, Spitalul Județean nu va întâmpina probleme. „Suntem pregătiți pentru absolut orice. Avem paturi libere, hrană, iar cu medicamentele stăm bine. Nu sunt probleme în ceea ce privește energia termică. Avem paturi libere pentru dializați, în cazul în care vor fi drumurile blocate. Suntem aprovizionați și pregătiți pentru iarnă”, ne-a declarat managerul Spitalului Județean Constantin Mîndrilă.
   Åži conducerea Spitalului Municipal din Adjud ne-a precizat că unitatea este  pregătită și aprovizionată în cazul în care vor fi ninsori abundente. „Avem medicamente și paturi libere, în caz de orice intemperie a naturii. Aprovizionarea cu alimente este în grafic, iar în ceea ce privește furnizarea căldurii nu sunt sincope sau alte probleme”, dă asigurări medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului din Adjud. La fel de pregătiți pentru iarnă susțin că sunt și managerii spitalelor din Panciu, Vidra și Dumbrăveni.
   Pe perioada căderilor masive de zăpadă, persoanele dializate vor fi cazate la Spitalul Județean de Urgență Focșani, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni sau Spitalul din Adjud. În noiembrie a fost încheiat un protocol de colaborare interinstituțional, în ceea ce privește cazarea pacienților dializați. Potrivit acestui protocol, în perioada căderilor masive de zăpadă, 12 persoane vor fi cazate la Spitalul Dumbrăveni, opt la Spitalul Adjud, iar restul vor sta la Spitalul Județean de Urgență din Focșani. Cei care nu vor dori să fie cazați la unele dintre unitățile sanitare menționate mai sus, trebuie să semneze pe proprie răspundere că refuză ajutorul acordat de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?