Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Ponta: Nu dăm bani în plus pentru Parlament în 2013


   Președintele PSD Victor Ponta a declarat marți, în prima ședință BPN al PSD de după alegeri, că nu vor fi dați mai mulți bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulți parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor și a sumelor forfetare. „Toți parlamentarii noștri trebuie să știe și vă spun de pe acum, pentru domnul Zgonea, domnul Ilie Sârbu, să anunțați secretarii generali ai celor două Camere – anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulți parlamentari, pentru că lumea nu ar înțelege acest lucru și ar fi absolut incorect”, a spus Ponta.
   El a îndemnat la tăierea salariilor și a sumelor forfetare pentru viitorii parlamentari. „Deci, cu aceiași bani. Mai tăiați salariile, mai tăiați suma forfetară, mai tăiați alte cheltuieli. Important e că bani în plus nu sunt pentru Parlament anul viitor doar pentru că sunt mai mulți parlamentari. Åži așa faptul că avem mai mulți parlamentari e un lucru rău. Dacă dăm și mai mulți bani, chiar că oamenii se vor întoarce împotriva Parlamentului”, a spus Ponta.
   Potrivit USL, vom avea un Parlament supradimensionat din cauza PDL, care s-a împotrivit introducerii votului uninominal pur, de teamă că va dispărea de pe scena politică. „Uninominalul pur ar fi lăsat-o în afara Legislativului pe Elena Udrea și i-ar fi scutit de emoții pe Vasile Blaga sau Mihai Răzvan Ungureanu, tăindu-le din start orice șansă de a intra în Parlament. Dacă legea promovată de Crin Antonescu și Victor Ponta care prevedea acest sistem de vot și reducerea numărului de parlamentari la 318 ar fi fost aprobată, și nu contestată de către PDL și Traian Băsescu, nu am fi asistat la acest fenomen”, spun reprezentanții USL. În actuala legislatură au fost 471 de parlamentari, iar, ca urmare a alegerilor de duminică, se preconizează că vor fi aproape 590 de senatori și deputați.
În altă ordine de idei, liderul PSD Victor Ponta a declarat, ieri, că ideea amânării desemnării viitorului premier de către președintele Traian Băsescu ar fi una „iresponsabilă”, el arătând că o eventuală întârziere va prejudicia elaborarea bugetului pe 2013 și negocierile cu FMI. „Eu exprim speranța, ca lider al USL și premier în funcție, ca finalizarea procedurilor constituționale de desemnare și învestire să aibă loc cât mai repede pentru că nu avem buget pentru 2013 – nici nu avem cum, pentru că noul Guvern îl propune – iar dacă întârziem prea mult nu mai vine delegația FMI. Pe de altă parte, în 2013 ar trebui să intre în vigoare niște legi care produc efecte fundamentale asupra bugetului”, a spus el. Ponta a subliniat faptul că ideea amânării desemnării premierului ar fi una iresponsabilă și împotriva intereselor României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?