Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: „Dăruieşte bucurie” cumpărând bunătăţi bio de la căsuţa Crucii Roşii


   Filiala de Cruce Roșie Vrancea a demarat Campania umanitară intitulată „Dăruiește bucurie”, ce constă în comercializarea unor produse tradiționale, absolut naturale, preparate pe parcursul verii și toamnei acestui an, de gospodinele Clubului Seniorilor și alți voluntari ai instituției de caritate. Toate aceste delicatese așteaptă să ajungă în cămara oricărei familii și pot fi cumpărate pe toată perioada Sărbătorilor de Iarnă, de la căsuța Crucii Roșii din Piața Unirii. Compoturi, dulcețuri din fructe de pădure și de livadă, suc de struguri, zacuscă de vinete, de fasole și de ciuperci, murături diverse, salate de crudități, miere naturală de albine și multe altele fac cu ochiul tuturor trecătorilor. Cei care cumpără, trebuie să știe că astfel își pot satisface nu doar papilele gustative, ci prin gestul lor participă la strângerea de fonduri destinate unor persoane aflate în mare dificultate. În doar trei zile, cât a trecut de la deschiderea standului Crucii Roșii, au fost vândute produse în valoare de 350 de lei, dovadă clară că despre calitatea bunătăților oferite de instituția vrânceană de caritate s-a dus vestea.
    Borcanele de toate dimensiunile, pline cu tot soiul de bunătăți colorate, atrag atenția tuturor și prin modul absolut special prin care au fost decorate. Nu este vorba doar de așezarea produselor în ele, ci și de capacele inedit împodobite. Acestea sunt acoperite cu bucăți de pânză pictate care mai de care mai vesel. „Estetica ambalării produselor s-a realizat cu ajutorul copiilor din Mărășești-Modruzeni, înscriși la Clubul copiilor «De la A la Z pentru viață», sub îndrumarea personalului primăriei Mărășești, partener în proiectul respectiv. Aceasta a constat în pictarea unor pânze acoperitoare pentru 1000 de capace, și în confecționarea unor coronițe și a altor decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, în cadrul atelierului de Creație și Gastronomie”, a declarat Lidia Boc, voluntar în cadrul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Prelucrarea tuturor acestor bunătăți bio s-a făcut în centrul proiectului Masa pe Roți din Focșani, lucru care n-ar fi fost posibil fără generozitatea sponsorilor: producători de legume și fructe din bazinul horticol din jurul Focșaniului (Rădulești, Mircești, Vînători, Biliești, Suraia, Vârteșcoiu) și Metale Internațional. „În fiecare week-end vom oferi câte o supă caldă, gratuit, tuturor cumpărătorilor care înțeleg mesajul nostru și participă astfel, la reușita campaniei. Le mulțumim tuturor celor care ni se alătură în această acțiune umanitară și cumpără cel puțin un produs. În funcție de rezultate, dorim ca această activitate să devină o permanență și de asemenea, cumpărătorii să recunoască «firma» producătoare. Vă dorim tuturor  gânduri magice pentru această perioadă a anului și vă așteptăm pe la «Căsuța bucuriei»”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?