Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Medicii rezidenţi sunt aşteptaţi la posturi


   Cei 11 medici și trei farmaciști, care au susținut examenul de Rezidențiat la finele lunii noiembrie, sunt așteptați până pe 17 decembrie la spitalele vrâncene la care au fost repartizați pentru a-și ocupa posturile pentru care au optat. Până în prezent, doar doi medici rezidenți s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Focșani pentru a-și lua în primire posturile. Este vorba despre un medic rezident pentru specialitatea Boli Infecțioase și un medic rezident pentru specialitatea Psihiatrie. În afara acestor două specialități, unitatea mai oferă posturi pentru specialitățile alergologie și imunologie clinică, anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, chirurgie orală și maxilo-facială, medicină internă, oncologie și pneumologie.
   La Spitalul Adjud sunt disponibile șapte posturi de medici pentru specialitățile: anestezie și terapie intensivă, diabet, medicină de urgență, neonatologie, pediatrie, medicină internă și oncologie. Spitalul din Panciu oferă posturi de medici rezidenți în epidemiologie, medicină internă și radiologie. Spitalul din Vidra are un post de medic pentru specialitatea chirurgie, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni are un post de farmacist. Serviciul de Ambulanță Județean are nevoie de trei medici rezidenți pentru stațiile Adjud, Panciu și Focșani.
   Examenul de Rezidențiat a avut loc pe data de 25 noiembrie, iar la nivelul întregii țări au fost peste 4.600 de locuri disponibile. Tinerii medici vor efectua rezidențiatul pe o perioadă cuprinsă între 4 și 6 ani, în funcție de specializare, după care sunt așteptați la unitatea sanitară care a oferit postul pe care ei l-au ales ca să profeseze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?