Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Benedict al XVI-lea are un nou papamobil


   Suveranul pontif Benedict al XVI-lea se va deplasa începând de sâmbătă cu un nou ‘papamobil’, cu elemente speciale de securitate, pus la dispoziția sa de constructorul german Daimler AG. Noul papamobil este un Mercedes-Benz M-Class SUV personalizat, blindat, pe benzină, de culoare albă, oferit papei în două exemplare. Față de cel utilizat până acum, este mai jos cu câțiva centimetri, pentru a-i facilita transportul cu avionul, dispune de mai mult spațiu în interior și de geamuri mai mari.
Benedict al XVI-lea va putea fi văzut în noul său vehicul chiar sâmbătă, în Piața Spania din centrul istoric al Romei, cu ocazia sărbătorii tradiționale a Imaculatei Concepții.
   În anul 1930, Mercedes-Benz i-a oferit o limuzină Nurburg 460 papei Pius al XI-lea. Primele papamobile, cu caroserie și geamuri blindate, și-au făcut apariția la Vatican în mai 1982, la un an după atentatul comis de turcul Ali Agca împotriva lui Ioan Paul al II-lea. Cele oferite aceluiași papă de Daimler în 2002, folosite și de succesorul acestuia, au parcurs câte 6.000 km fiecare. Ele vor fi expuse la muzeul Vaticanului și la cel al producătorului Mercedes-Benz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?