Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Nini Săpunaru s-a întâlnit cu sătenii din Tîmboieşti


   Deputatul Nini Săpunaru, candidatul USL pentru Camera Deputaților în Colegiul 3 Dumitrești a mers, ieri, în comuna Tîmboiești pentru a discuta cu sătenii din localitate și a le prezenta proiectele pentru următorii patru ani. Însoțit de primarul Daniela Mihalcea, deputatul Nini Săpunaru a luat la pas ulițele din comună și le-a spus oamenilor care sunt proiectele guvernului USL. Indexarea pensiilor, deschiderea spitalelor și școlilor închise în perioada guvernelor pedeliste, majorarea subvențiilor pentru agricultori sunt câteva dintre prioritățile USL din următorii ani.
   Deputatul Nini Săpunaru le-a spus locuitorilor din Tîmboiești că viticultorii trebuie să fie sprijiniți de statul român pentru a putea trăi decent și nu să aștepte în fiecare an la mila procesatorilor și comercianților de struguri.
   El a explicat că a inițiat un proiect legislativ pentru a veni în sprijinul podgorenilor însă pedeliștii l-au blocat în Parlament. Prin acest proiect de lege, deputatul vrea ca statul să susțină construirea de combinate de vinificație, care să fie deținute în comun de viticultori și să proceseze strugurii. Ulterior, vinul să le fie dat oamenilor sau să fie vândut mai departe în piață. „Avem un proiect lăsat în Parlament și care nici nu i-a interesat pe pedeliști, l-au blocat. Acest proiect va fi preluat de parlamentarii USL pentru că viticultura este o problemă socială în Vrancea, o problemă care trebuie rezolvată. Trebuie să dăm posibilitatea asocierii podgorenilor, iar cei care vin cu o asociație să primească 80% din suma necesară pentru ridicarea unui combinat viti-vinicol. Asta trebuie să facem pentru Vrancea viticolă. Nu le putem cere oamenilor ca, după ce proprietatea le-a fost confiscată de regimul comunist, să respecte aceleași condiții ca și cum ar fi lucrat via în ultimii 50 de ani și s-ar fi dezvoltat la fel ca un viticultor din Franța”, a continuat deputatul Săpunaru.
   Deputatul le-a spus oamenilor că guvernul USL a dovedit că este alături de ei, iar cele mai bune exemple esunt reîntregirea salariilor sau restituirea banilor luați de pedeliști de la pensionari. Iar USL, a precizat deputatul, va rămâne unit și va conduce România în următorii patru ani. „Am făcut dovada că dacă rămânem uniți, atunci câștigăm. Dacă nu eram uniți nu se schimba guvernul”, a afirmat candidatul USL.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?