Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Prefectura deschide proces pentru Mănăstirea Poiana Mărului


   Prefectura Vrancea va deschide un proces în justiție, pentru ca mănăstirea Poiana Mărului să revină la Vrancea. Ieri, la mănăstire a avut loc încă o întâlnire între delegația vrânceană, condusă de prefectul Cătălin Popescu, și cea de la Buzău, condusă de prefectul Gabriel Baltă. La întâlnire au mai participat directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Horia Frîncu, primarii comunelor Jitia, din Vrancea, și Bisoca, din Buzău, care își dispută de altfel terenul pe care este construită mănăstirea Poiana Mărului.
   Potrivit istoriei mănăstirii, înainte de anii 50, Poiana Mărului aparținea de Jitia. Ulterior, în perioada comunistă, a trecut în raza administrativă a comunei Bisoca. La desființarea mănăstirii, în 1969, patrimoniul a fost preluat de primăria Jitia, care l-a restituit la reînființarea din 1988. În Mănăstirea Poiana Mărului locuiesc patru maici și un preot. „În cadrul discuțiilor de astăzi (ieri n.r.) nu am ajuns la nicio înțelegere și urmează ca Instituția Prefectului Vrancea să demareze o acțiune în justiție pentru clarificarea acestui litigiu de hotar”, a declarat prefectul Cătălin Popescu.
   Reamintim că anul trecut, Comisia de arbitraj constituită la nivelul Autorității Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară a stabilit că mănăstirea se află pe teritoriul județului Buzău. Au fost acuzații că decizia nu a fost corectă și că ar fi fost luată la intervenția unor persoane. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?