Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Şcoala de Fotbal Prosport Focşani a câştigat „Cupa 1 Decembrie“


   Prosport Focșani a câștigat „Cupa 1 Decembrie” la fotbal cu maximum de puncte. Competiția a fost organizată de Direcția Județeană de Sport și Tineret Vrancea. „Mulțumim Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea pentru modul în care a organizat această întrecere. Prima ediție a fost un real succes”, se arată în comunicatul remis de clubul Prosport. 
   Locul secund a revenit celor de la FC Vaslui, podiumul fiind întregit de TNT Bacău. „Este al zecelea trofeu cucerit în acest an de această echipă. Nu este deloc puțin pentru niște puști de doar șapte ani. Echipa pregătită de Adrian Schinește și Gabriel Lazăr a reușit să câștige toate partidele disputate la scoruri concludente, în fața unor cluburi cunoscute în fotbalul juvenil. Zece trofee într-un singur an la competiții la care au luat parte echipe puternice: Academia Hagi, Åžcoala Dani Coman, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamț, Oțelul Galați, Junior Galați, Aldo București, Kinder Tîrgu Mureș, ACS Tîmpa Brașov, FC Brașov, Luceafărul Cluj Napoca, CFR Cluj-Napoca, FC Pitești și Juniorul București. Copiii, antrenorii și părinții acestor micuți fotbaliști merită felicitați pentru aceste performanțe deosebite. Adrian Schinește este antrenorul care a reușit să aducă un plus de omogenitate echipei, reușind să le dea încredere acestor copii minunați”, a spus profesorul Laurențiu Muscalu, președintele Åžcolii de Fotbal Prosport Focșani.

Turneu în Italia pentru grupa 2005

   În primăvara anului viitor, grupa 2005 va participa la un turneu în Italia unde se va întâlni cu marile cluburi de juniori din „Cizmă”. „Am primit invitația de a participa la un turneu în Italia. Va fi o experiență extraordinară pentru toată lumea, mai ales că la această competiție vor mai lua parte cluburi celebre, precum, Hellas Verona, AC Milan, SC Napoli, Inter Milano și Juventus Torino. După ce echipa Under 13 a reușit în toamna acestui an să cucerească medaliile de argint la un turneu internațional la Barcelona, sperăm ca grupa 2005 să vină din Italia cu marele trofeu. Avem mare încredere în această generație de copii. Talentați și foarte serioși în tot ceea ce fac, toți acești copii se antrenează cu mare dăruire, lucru extrem de important în acest drum sinuos, dar și frumos al înaltei performanțe”, a adăugat Laurențiu Muscalu.

Prosport Focșani, în elita cluburilor juvenile din România

   Rezultatele obținute în acest an de Prosport Focșani demonstrează că echipa copiilor născuți în anul 2005 este între primele echipe din țara noastră. Opt medalii de aur, una de argint și una de bronz la cele mai importante competiții organizate în 2012. „Forța grupului este esențială. Fotbalul este un joc colectiv și nu poți câștiga trofee dacă nu ai o echipă solidă din toate punctele de vedere. Aproape la fiecare meci, pe lista marcatorilor se află jucători din toate compartimentele de joc, lucru care arată clar forța grupului. Echipa este unită, copiii se respectă și sunt prieteni și colegi adevărați. Åži atunci când rezultatele nu au fost cele așteptate, copiii au strâns din dinți și au știut să se mobilizeze exemplar, reușind să treacă repede peste pasa neagră. Chiar dacă le-am mulțumit personal pentru rezultatele din acest an, țin să le spun acestor copii minunați să se pregătească și în continuare cu aceeași mare pasiune pentru că doar așa vor putea ajunge să-și vadă visul cu ochii, acela de a ajunge mari fotbaliști. Mulțumim părinților pentru încrederea acordată. Prosport Focșani este o adevărată forță. Cei peste 150 de copii care se antrenează zilnic la Prosport ne dau putere nu numai pentru a continua, ci să fim și cei mai buni”, a conchis profesorul Laurențiu Muscalu.
   Lotul de jucători al grupei 2005: Andrei Hărăbor, Eduard Baniță, Eduard Pană, George Ardeleanu, Alex Abeaboeru, Alexandru Bucur, Alesio Croitoru, Ionuț Postolache, Razvan Mihalache, Mihnea Constandache, Edy Răileanu, Denis Huluba, Andrei Chiriac, George Dănilă, David Gorgan, Alex Agache, Alexandru Hristache și Luca Dobrea. Antrenori: Adrian Schinește și Gabriel Lazăr.

Medalie de argint la Barcelona

   Anul 2012 a fost cel mai prolific pentru Åžcoala de Fotbal Prosport. Grupa 2001 a jucat finala celui mai important turneu din România, Brașov Indoor Cup, cucerind medaliile de argint. Marian Milea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, iar Ionuț Petrea a câștigat titlul de golgheter în cadrul aceluiași turneu. La Cupa Prosport de anul acesta, grupa 2005 a câștigat medaliile de aur, iar Eduard Pană a câștigat titlul de golgheter cu 18 goluri înscrise.
   La grupa 2001, Prosport a fost la un pas de a câștiga titlul în finala disputată în fața celor de la Stars Brăila. Marian Milea a câștigat titlul de cel mai bun jucător al turneului, iar Rareș Dobrescu a câștigat titlul de golgheter. La Brașov Junior Cup, Prosport a câștigat medaliile de bronz la grupa 2005, dar și titlul de golgheter prin Eduard Pană. Ultimul trofeu cucerit în acest an este cel de la Barcelona, unde echipa U 13 a jucat marea finală a turneului cu Torpedo Moscova, pierdută cu scorul de 3-0.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?