Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Casă praznicală nouă la Biserica „Sf. Nicolae”


   Biserica „Sf. Nicolae” din Fitionești are o nouă casă praznicală. Aceasta a fost sfințită, ieri, de un sobor de preoți din comună, în prezența protopopului Daniel Merloiu și a primarului Iordache Cazacu. Investiția, în valoare de peste 100 mii de lei, a fost realizată exclusiv din sponsorizări.
   Potrivit edilului, casa praznicală a fost construită pe amplasamentul celei ridicate în urmă cu peste 20 de ani, care nu mai corespundea normelor de siguranță. „Fosta casă praznicală a fost construită tot cu banii enoriașilor, acum aproximativ 25 de ani. La vremea respectivă, oamenii au vândut câte un sac de struguri pentru a aduna fonduri. De-a lungul timpului, clădirea s-a degradat, fundația nu mai oferea siguranță și spațiul destinat pomenirilor sau evenimentelor prilejuite de hramul bisericii devenise insuficient pentru numărul persoanelor care veneau aici”, a mai spus edilul.
   Noua casă de prăznuire are o capacitate de peste 150 de locuri și beneficiază de sală de mese, o bucătărie complet utilată, magazie pentru alimente, precum și o sală de protocol, care urmează să fie mobilată în viitorul apropiat. Preotul paroh Aurel Mazăre a anunțat că primul eveniment care va fi organizat în casa de prăznuire sfințită ieri va avea loc joi, 6 decembrie, cu ocazia hramului bisericii.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?