Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Trei dintre victimele accidentului de la Neamţ, transferate la Bucureşti


   Doar una dintre victimele accidentului produs duminică seara, în județul Neamț, mai este internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, restul fiind externate la cerere. Nu au ajuns acasă, ci au fost internate în alte spitale. Potrivit medicului coordonator al Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Neamț, pacienta Stana Moroiu a rămas internată în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde se află sub supravegherea medicilor. „La noi mai este internată o singură victimă din accident. Femeia este internată în ATI. Starea ei este stabilă, dar are în continuare dureri. I s-a administrat tratament de bază cu antialgice, antihistaminice. I s-au imobilizat fracturile, dar nu a suferit nicio intervenție chirurgicală. Va mai rămâne internată câteva zile”, ne-a declarat medicul Cristian Păsălău.
   Cele trei victime care au fost internate în Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Neamț, au fost externate la cerere marți, două dintre ele fiind transportate cu o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, la Spitalul Militar din Focșani. Aici, după mai multe investigații, medicii au decis să le transfere la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, la Secția de Neurochirurgie, pentru investigații de specialitate.
Alte două victime, care erau internate în Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, au fost transferate încă de luni la Spitalul Județean de Urgență din Focșani, cu două ambulanțe din cadrul SAJ Neamț, la cererea lor. Ele sunt internate în Secția de Chirurgie, medicii precizând că starea lor este bună.
   Managerul Spitalului din Târgu Neamț, medicul Florin Apostoaie, ne-a precizat că restul victimelor care au primit îngrijiri medicale la unitatea sa au fost externate, ele plecând acasă. „Luni, am avut două paciente care au fost transferate la cerere la Spitalul Județean din Focșani, iar restul victimelor, care erau rănite ușor, au plecat acasă cu mijloace proprii de transport”, ne-a declarat medicul Florin Apostoaie.
   Reamintim că duminică seara, la ora 23.15, un microbuz în care se aflau 11 vrânceni a fost implicat într-un grav accident, în Grumăzești, județul Neamț. Polițiștii nemțeni au stabilit că șoferul nu a adaptat viteza într-o curbă periculoasă la stânga, la intersecția cu un drum județean, în condiții de vizibilitate redusă, pe timp de noapte și ceață densă. A pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod, după care a ajuns în gardul împrejmuitor al unei case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?