Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Ponta: România îşi păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la euro, dar când va fi pregătită


   Premierul Victor Ponta a declarat că România își păstrează ca obiectiv fundamental aderarea la moneda euro, dar a precizat că acest lucru se va întâmpla atunci când țara va fi pregătită din toate punctele de vedere, astfel încât să nu întâmpine dificultăți asemenea altor state din zona euro. „România își păstrează ca obiectiv fundamental intrarea în zona euro, dar trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere atunci când intră în zona euro, tocmai ca să nu întâmpine dificultăți așa cum au întâmpinat alte state. Cred și acum că România trebuie să intre în zona euro cât mai repede, la momentul la care este pregătită”, a spus Ponta, într-o conferință de presă susținută împreună cu premierul slovac, Robert Fico. Ponta a adăugat că nu moneda euro este problema, ci dacă în Europa există voința de continuare a proiectului european.
La rândul său, premierul slovac a arătat că aderarea la euro a fost o experiență benefică pentru țara sa.
   Împreună cu omologul slovac, Ponta a pledat și pentru menținerea nivelului de finanțare a politicilor structurale și de coeziune, argumentând că „nu putem să avem un buget mai mic și mai multă Europă, nu putem să avem o diferență și mai mare între țările din est și cele din vest”.
   Cei doi demnitari au abordat totodată probleme bilaterale de interes economic, stabilind ca, la începutul anului viitor, comisia interguvernamentală româno-slovacă să se reunească în vederea identificării unor proiecte economice comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?