Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO şi GALERIE FOTO: Studenta Andreea Avramescu va fi înmormântată mâine, în Cimitirul Nordic


   Andreea Avramescu va fi înmormântată mâine, în Cimitirul Nordic, într-un sicriu alb. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost depus, aseară, în capela Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Focșani. Medicii legiști buzoieni nu au stabilit cu exactitate cauza decesului, dar spun că, la autopsie, au găsit leziuni la inimă. În memoria Andreei a fost creat un blog, unde pot fi lăsate mesaje de condoleanțe. 

   Sicriul alb, cu trupul neînsuflețit al Andreei Avramescu, tânăra care a încetat din viață subit și inexplicabil sâmbătă, în tabăra Poiana Pinului din Buzău, a fost depus ieri în capela Bi¬ sericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Focșani. Era singurul copil al familiei Avramescu.
   De la căpătâiul fetei nu s-au dezlipit nici măcar pentru o clipă rudele, ale căror lacrimi au curs încontinuu. Au fost prezenți inclusiv foștii colegi și foștii profesori, cărora nici acum nu le vine să creadă că Andreea nu mai este printre noi.
   Andreea Avramescu a învățat la Colegiul Național „Unirea”, fiind o elevă eminentă. Oana Brăileanu, cea mai bună prietenă a sa, a găsit puterea de a povesti cum au fost cei 15 ani petrecuți alături de prietena sa, pe care cu siguranță nu o va uita niciodată. „Era prietena mea, prietenă așa cum oricine ar vrea să aibă în viață și era un om deosebit, care trebuia să ajungă mare. Probabil tocmai din cauza asta nu mai este printre noi, pentru că lumea nu era pregătită pentru un om atât de mare ca ea. O să o iubim mereu și ea știe lucrul ăsta și ea va fi întotdeauna lângă noi”, a spus Oana Brăileanu, cu care Andreea a stat în bancă din clasa a III-a.  

Afecțiuni cardiace netratate, posibila cauză a decesului

   Tânăra de 21 de ani nu consumase alcool în ziua în care a murit, așa cum au speculat unii reprezentanți ai presei, potrivit medicilor legiști de la Buzău, care ieri au efectuat necropsia. Medicul legist Magdalena Dragu, șefa Serviciului de Medicină Legală Buzău, ne-a declarat că moartea Andreei Avramescu a avut cauze patologice. „Moartea este patologică. Nu au fost găsite semne macroscopice de intoxicație cu etanol sau alte substanțe. Așteptăm rezultatele ana¬ lizelor de laborator”, a explicat medicul Magdalena Dragu.
   Pe certificatul medico-legal, care a ajuns în posesia familiei, medicii legiști au scris negru pe alb că „moartea este de etiologie neprecizată”, ceea ce înseamnă că o cauză exactă a decesului nu a fost stabilită, deocamdată. Din informațiile primite de la specialiști, decesul fetei ar fi survenit ca urmare a unor afecțiuni medicale mai vechi la inimă, nedescoperite la timp. Specialiștii au precizat că la inimă au fost observate mai multe leziuni.
   Cauza exactă a decesului va fi stabilită după ce vor fi primite rezultatele analizelor de laborator, care vor fi efectuate la București.

Andreea va continua să existe 

   Andreea Avramescu a fost un elev respectat nu doar de colegi, ci și de cadre didactice, care vorbesc despre ea cu admirație. A fost un copil frumos, vesel, mereu dornic să învețe lucruri noi și să împărtășească altora cunoștințele sale. Fosta dirigintă a fetei, profesoara Maria Dochia, își amintește despre Andreea ca fiind una dintre elevele exemplare. Îi prevedea un viitor luminos, dar soarta a avut alte planuri. „A fost un copil minunat, extraordinar, și frumos, și deștept, o bună colegă, nu suporta să vadă colegii că se ceartă, era un model. Nu știu câți copii am avut așa! Ne pare rău și nouă pentru că s-a întâmplat asta. Este dureros pentru ea, pentru că avea viitorul frumos în față, cât și pentru părinți, care au rămas fără nici un reper în viață. De sâmbătă eu plâng întruna. I-am fost dirigintă 4 ani, m-am bazat pe orice acțiune pe ea. Când avea de prezentat o temă la dirigenție, ora aceea era deosebită. Ieșea în evidență tot timpul prin faptul că citea mult, avea o educație desăvârșită. Copilului acesta, pe lângă faptul că Dumnezeu a înzestrat-o cu frumusețe, i-a dat și deșteptăciune”, a spus Maria Dochia, în prezent inspector de chimie.

Era „un copil extraordinar”

   Ion Dan Trestieni, din cadrul Fundației pentru Tineret a Municipiului București, o cunoștea foarte bine pe Andreea Avramescu, căci a colaborat de mai multe ori cu ea. El ne-a precizat că ieri, urma să se întâlnească cu ea pentru a semna un parteneriat între Fundația sa și Asociația VIP, al cărei președinte era tânăra din Focșani. Trestieni a afirmat că Andreea era „un copil extraordinar”. „Am colaborat și am ținut foarte mult la Andreea Avramescu. Ea era președintele Asociației VIP și mai veneau cu studenții la noi, pentru că avem o sală mare. S-au întâlnit de două ori (în sala fundației-n.r.). Astăzi (ieri – n.r.) urma să mă întâlnesc cu Andreea pentru a semna un parteneriat între Fundație și Asociația VIP. Era un copil extraordinar”, a precizat Ion Dan Trestieni.
   Mâine, la ora 12.00, tânăra va fi înmormântată în Cimitirul Nordic din Focșani. În memoria acestei tinere a fost creat și un blog, la adresa http://andreeaavramescu.vipromania.ro/
unde toți cei care au cunoscut-o, dar și cei care nu au cunoscut-o dar au fost  afectați de această tragedie pot scrie mesaje de condoleanțe.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?