Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Ultimele bilete de tratament pentru pensionari


   Åži în decembrie pensionarii vrânceni mai pot beneficia de bilete de tratament balnear. Potrivit celor declarate de Adrian Juravle, directorul Casei Județene de Pensii (CJP), până la această dată au fost înregistrate 5.535 de cereri pentru astfel de bilete, pentru anul în curs acestea fiind împărțite pe 15 serii. „Am avut repartizate, până în prezent, 4.336 de bilete de tratament balnear, din care 3.868 au fost eliberate beneficiarilor. Soluționarea cererilor privind acordarea de tratament balnear se face de Casa Națională de Pensii Publice, cu respectarea prevederilor Ordinului nr.82/DDP/19.03.2012 prin care se aprobă Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear prin sistemul organizat și administrat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Cele mai căutate stațiuni au fost și sunt în continuare Lacu Sărat, Covasna, Slănic Moldova, Căciulata, Felix. De asemenea, solicitate mai sunt și stațiunile de pe litoral, în perioada sezonului estival”, a precizat directorul Adrian Juravle.
    De menționat că un pensionar trebuie să plătească pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei. Acestea se acordă individual, iar pe parcursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera doar un singur bilet de tratament balnear. „Conform criteriilor de acordare, pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii care a realizat un stagiu de cotizare de cel puțin șase luni în ultimele 12 luni anterioare eliberării biletului; asigurat al sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale; beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la un bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. Pot beneficia de bilet de tratament balnear persoanele care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale”, a detaliat Adrian Juravle, directorul CJP.
    Persoanele îndreptățite să obțină un astfel de bilet de tratament și doresc acest lucru trebuie să se adreseze CJP cu o cerere, la care să anexeze o copie de pe actul de identitate precum și copia, cu prezentarea originalului, a biletului de trimitere -formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare – reabilitare, eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Mai este necesar (dacă este cazul) certificatul de persoană cu handicap, valabil la data eliberării biletului de tratament și programul individual de recuperare și, în funcție de situație, adeverința de salariat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?