Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Ambasadorul din Bosnia-Herţegovina a vizitat Vrancea


   Municipiul Focșani ar putea încheia un parteneriat cu orașul Banja Luka, din Bosnia-Herțegovina. Primele discuții au avut loc, ieri, la întâlnirea dintre Excelența Sa, Dusko Kovacevic, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herțegovinei în România și prefectul Cătălin Popescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare și Sorin Vornic, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea. Ambasadorul se afla în tranzit prin Vrancea și a folosit acest prilej pentru a discuta cu prietenul său, Sorin Vornic.
   Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, în cadrul întâlnirii diplomatice au fost abordate în principal aspecte legate de dinamizarea relațiilor economice precum și dezvoltarea unor potențiale colaborări de afaceri între investitori din Vrancea și Bosnia-Herțegovina. Prefectul a evidențiat situația economică din Vrancea și a subliniat potențialul turistic al județului. Înaltul oaspete a fost plăcut surprins de oportunitățile de afaceri pe care investitorii bosniaci le pot dezvolta în Vrancea. „Cum Excelența Sa se află pentru prima dată în Vrancea, mi-a făcut o deosebită plăcere să îi prezint cele mai importante repere economice și culturale ale județului nostru. L-am asigurat pe domnul ambasador de întregul sprijin al Instituției Prefectului pentru societățile co-merciale din țara dumnealui, precum și pentru orice proiecte de interes reciproc”, a declarat prefectul Cătălin Kanty Popescu.
   Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, a precizat că urmează să fie discutată posibilitatea unei colaborări între municipiul Focșani și orașul Banja Luka, al doilea oraș ca mărime din Bosnia-Herțegovina. „A fost o discuție de prezentare a județului, iar pentru viitor încercăm să realizăm un parteneriat între orașul Banja Luka și municipiul Focșani”, a afirmat Ionel Cel Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?