Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: La Balul de caritate Rotary Varana au fost donaţi 10.000 de euro


   Cei mai importanți reprezentanți ai comunității vrâncene s-au întâlnit sâmbătă seara în cadrul tradiționalului bal de caritate organizat de Clubul Rotary Varana Focșani, ajuns la a cincea ediție, la Hotelul Fashion Center.
   Scopul declarat al evenimentului a fost strângerea fondurilor necesare pentru reabilitarea și modernizarea a patru saloane de la secția de pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, costuri estimate la circa 10.000 de euro. De altfel, sâmbătă seară, din vânzarea la licitație a obiectelor primite ca donații din partea membrilor rotarieni și a altor persoane din comunitatea vrânceană, s-au strâns 10.000 de euro.
   Obiectele scoase la licitație au fost diverse, precum tablouri, poșete de firmă, goblenuri, o husă din perle, ochelari de firmă. „Acest bal de caritate are ca scop principal continuarea acțiunii de anul trecut, prin care am dotat sala de nașteri a Spitalului „Sf. Pantelimon” din Focșani cu aparatură nouă și am modernizat-o, după standarde europene. Anul acesta vrem să cotinuăm cu renovarea a cel puțin patru saloane din secția de pediatrie a Spitalului „Sf. Pantelimon”. Saloanele nu sunt într-o condiție foarte bună și am hotărât că acest lucru este o prioritate pentru Clubul Rotary din Focșani. Suntem bucuroși că putem ajuta comunitatea”, a spus Dumitru Ducan, actualul președinte al Clubului Rotary Varana din Focșani.
   Balul din acest an a fost intitulat „Oferă prezent viitorului”. „Ca să avem un viitor, copiii noștri trebuie să fie sănătoși, trebuie să le oferim un prezent, prin asigurarea unui cadru decent în care să fie tratați dacă sunt bolnavi, în care să se poată dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Dacă până în acest an ne-am axat pe ajutorarea elevilor, a tinerilor care au calități deosebite, dar o situație financiară precară, sub forma acordării de burse sau finanțând STEV-ul, în 2012 domeniul prioritar a fost sănătatea. Intenționăm să avem în continuare o paletă largă de activități în domeniul sănătății și educației”, a declarat și Carmen Ion, secretarul Clubului Rotary Varana.


Provincialii și Anthony Icuagu de la „Vocea României” au făcut spectacol

   Evenimentul de sâmbătă seară, la care au participat circa 200 de persoane, a început cu discursul președintelui Dumitru Ducan, cu proiecția filmului de prezentare al balului și a continuat cu un moment de dans susținut de dansatorii de la clubul Elite, dar și un interesant moment de magie. Atmosfera de petrecere a fost apoi întreținută de trupa Provincialii, care au fost și parteneri ai Clubului Rotary Varana în organizarea acestui bal.
   Un moment deosebit de apreciat a fost și recitalul susținut de Anthony Icuagu, finalist la emisiunea „Vocea României”. „Balul a fost un adevărat succes, unul dintre cele mai reușite evenimente pe care le-am organizat în ultimii ani. Toată lumea s-a simțit foarte bine, s-au făcut donații, totul pentru a susține această cauză nobilă„, ne-a spus și Marius Ulmeteanu, membru Rotary Varana.
   Sâmbătă seara au fost prezentați și tinerii liceeni care urmează să facă parte din Clubul InterAct, care va fi înființat sub „oblăduirea” Clubului Rotary, pentru a susține și iniția noi proiecte umanitare. 
   Clubul s-a implicat de curând în finanțarea clubului de șah din Focșani, dar a construit și o casă nouă pentru o femeie din Sihlea, care locuia într-un bordei după ce casa i-a fost distrusă. Proiectele Rotary Varana Focșani vizează în principal creșterea nivelului de sănătate, sprijinirea copiilor talentați, îmbunătățirea calității mediului, promovarea culturii și a valorilor fundamentale ale societății. Clubul Rotary Varana are 19 membri activi, în special oameni de afaceri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?