Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

American Music Awards 2012: Justin Bieber, marele învingător


   Cântărețul canadian Justin Bieber este marele învingător de la gala American Music Awards (AMA) 2012, unde a câștigat trei trofee, inclusiv cel pentru „artistul anului”. Canadianul în vârstă de 18 ani s-a impus în toate cele trei categorii la care a fost nominalizat, obținând inclusiv cel mai important trofeu al galei – „artistul anului” -, în fața unor nume consacrate precum Rihanna, Kathy Perry, Maroon 5 și Drake.
   Justin Bieber, care s-a impus la alte două categorii – „artistul pop/ rock preferat” și „albumul pop/ rock preferat („Believe”) -, a și urcat pe scenă pentru a interpreta o versiune acustică a celui mai recent single al său, „As Long As You Love Me”, și apoi, în duet cu Nicki Minaj, piesa „Beauty and a Beat”. Nominalizările de la American Music Awards au fost stabilite prin voturile fanilor, exprimate online. Cântăreața de R&B Rihanna, în vârstă de 24 de ani, și cântăreața de muzică rap Nicki Minaj, în vârstă de 29 de ani, primiseră cele mai multe nominalizări, respectiv câte patru. Nicki Minaj s-a impus la categoria „artistul rap/ hip-hop preferat” și „album rap/ hip-hop al anului”. Rihanna a primit și ea un trofeu, la categoria „albumul soul & R&B preferat”, cu materialul discografic „Talk That Talk”. Cântăreața nu a fost prezentă la gală.
   Cântăreața canadiană Carly Rae Jepsen, în vârstă de 26 de ani, s-a impus la categoria „artistul debutant al anului”, devansând în preferințele publicului grupul One Direction, artistul australian Gotye, trupa indie-pop Fun și rapperul J. Cole. Grupurile britanice One Direction, care primise trei nominalizări și The Wanted, care avea o nominalizare, s-au întors acasă cu mâinile goale, pierzând trofeul decernat la categoria „trupa pop/rock preferată” în fața mult mai cunoscutului grup american Maroon 5.
DJ-ul francez David Guetta a câștigat primul său American Music Award la categoria „muzică electronică/ dance”.
   Katy Perry a fost desemnată „artista pop/ rock preferată”, Shakira s-a impus la categoria „artista latino preferată”, iar Beyonce a fost votată „artista soul preferată”. Niciuna dintre cele trei cântărețe nu a fost prezentă la gala AMA 2012. Cea de-a 40-a gală American Music Awards a avut loc duminică seară, când artiștii, prezentatorii și invitații și-au etalat ținutele pe covorul roșu, în atenția fanilor și a fotografilor. De exemplu, Nicki Minaj este renumită pentru ținutele ei extravagante, iar la gală a purtat o rochie galbenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?