Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Razie printre şoferii băuţi


   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au întocmit dosar penal pe numele unui conducător auto, care s-a urcat băut la volan. Omul nu s-a gândit nicio secundă că pe străzile din localitatea Beciu, comuna Vârteșcoiu, l-ar putea  întreba cineva de sănătate, motiv pentru care s-a urcat la volan, chiar dacă înainte dăduse câteva pahare cu alcool peste cap.
   Sâmbătă seara, la ora 21.00, pe DJ 205 B, în localitatea Beciu, Dacia condusă de Emil L., de 47 de ani, a fost trasă pe dreapta. Polițiștii au simțit că șoferul miroase a alcool, motiv pentru care l-au pus să sufle în aparatul alcooltest. Potrivit comisarului șef Adrian Huzum, din cadrul Servi-ciului Poliției Rutiere Vrancea, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,76 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.
   Sâmbătă seara, în intervalul orar 18.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop identificarea șoferilor care se urcă băuți la volan și tragerea lor la răspundere. Potrivit comisarului șef Huzum, în timpul acțiunii au fost reținute șase permise de conducere și a fost întocmit un dosar penal. De asemenea, oamenii legii au aplicat și 70 de sancțiuni contravenționale. Procesele verbale de contravenție au fost întocmite pe numele conducătorilor auto care nu aveau cuplate centurile de siguranță sau vorbeau la telefonul mobil, dar și pentru alte abateri.
   Nici conducătorii de mopeduri nu au scăpat nesancționați. Cu toate că vremea s-a răcit, aceștia se încăpățânează să plece la drum cu mopedurile. Ca de obicei, nu poartă veste reflectorizante și nici căști de protecție.
   Ieri, polițiștii de la Rutier și-au îndreptat atenția către șoferii care circulă cu viteză. Viteza excesivă este extrem de periculoasă, mai ales acum, când ceața a pus stăpânire pe județ, iar carosabilul este umed.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?