Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Casă pentru adolescenţi instituţionalizaţi


   Paisprezece adolescenți instituționalizați, elevi la diverse licee din Focșani, au cele mai bune condiții de viață ca urmare a generozității Fundației „Forget Me Not”. Simon Long, președintele acesteia, a pus la dispoziția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, cu titlu gratuit, pentru o perioadă de trei ani, o casă cu parter și etaj, situată în zona Gării din urbea noastră, cu toate dotările aferente (mobilier și aparatură electrocasnică). De asemenea, Fundația „Forget Me Not” și-a exprimat disponibilitatea de a contribui lunar cu 300 de lire sterline, pentru achitarea contravalorii întreținerii casei și suplimentarea alocației de hrană a copiilor.
   Casa are suprafața utilă de aproximativ 130 de metri pătrați pe fiecare nivel, este compartimentată și dotată corespunzător asigurării protecției de tip rezidențial pentru 14 adolescenți. Aceștia au la dispoziție tot confortul, iar curtea aferentă locuinței, de 300 de metri pătrați, oferă cadrul optim desfășurării unor activități de recreere și socializare. „Până la admiterea în unitățile de învățământ liceal, adolescenții au fost în plasament la asistenți maternali aflați în diverse localități din județ. Ca urmare a punerii la dispoziție a casei din Focșani, ei pot frecventa cursurile liceale fără probleme și totodată, trăiesc în condiții asemănătoare mediului familial, dobândind deprinderi de viață independentă”, a declarat Luminița Liciu, director adjunct al DGASPC Vrancea.
   În convenția de parteneriat încheiată între Fundația „Forget Me Not” și DGASPC Vrancea este stipulat faptul că perioada de trei ani de dare în folosință a locuinței poate fi prelungită. Direcția are obligația de a întreține imobilul ca un bun proprietar, pe toată durata implementării convenției, poate aduce chiar îmbunătățiri sau face modificări de ordin funcțional locuinței, cu acordul Fundației, pentru a corespunde standardelor.
   Fundația „Forget Me Not” este o organizație nonguvernamentală înființată în anul 2002, cu scopul furnizării de servicii sociale copiilor în dificultate. În perioada decembrie 2005 – decembrie 2008, aceasta a fost acreditată de Comisia Județeană de Acreditare Vrancea ca furnizor de servicii sociale de tip rezidențial pentru copiii cu dizabilități. Reprezentantul din Focșani al președintelui Fundației, Simon Long, este Lucian Felecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?