Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Victor Ponta: România îşi menţine poziţia de a beneficia de fonduri suplimentare în 2014-2020


   România își menține poziția de a beneficia de fonduri suplimentare pentru Politica Agricolă Comună și de o alocare superioară vizând fondurile de coeziune și structurale, a declarat premierul Victor Ponta, după întâlnirea Grupului ‘Prietenii coeziunii’, care a avut loc la Bruxelles, subliniind, totodată, necesitatea, ca țara noastră să administreze mai bine banii primiți. ‘România își păstrează poziția de a beneficia în următorul exercițiu financiar multianual de fonduri suplimentare pentru Politica Agricolă Comună. Asta înseamnă că acel obiectiv de convergență – să avem plăți directe și subvenții la media europeană – să fie realizat în cadrul exercițiului financiar următor, dar, în același timp, România își dorește o alocare superioară în ceea ce privește fondurile de coeziune și structurale, o alocare superioară, care să vină în paralel cu o capacitate administrativă superioară’, a afirmat Victor Ponta.
   El a precizat că discuțiile vizând următorul cadrul financiar multianual tind să se finalizeze, fiind necesar ca ‘Prietenii coeziunii’ și susținătorii unor cheltuieli reduse să ajungă la un acord. ‘În cadrul Consiliului European, sub coordonarea președintelui van Rompuy, trebuie armonizate poziții diferite, aparținând membrilor Coeziunii – cei care beneficiază de fonduri mai mari decât propria contribuție – și celălalt grup, al statelor net contributoare, care solicită o reducere a bugetului alocat pentru 2014-2020’, a spus Ponta.
   El a afirmat că este important ca România să obțină o alocare superioară în 2014-2020, aspect care depinde de rezultatul negocierilor vizând bugetul și de modul în care țara noastră reușește să-și crească gradul de absorbție. ‘Am salutat ralierea Parlamentului European, reprezentat de Martin Schulz, care a afirmat că PE sprijină punctul ul de vedere al țărilor noastre, privind necesitatea alocării unor fonduri suficiente pentru dezvoltarea convergentă a statelor din UE. Adică pentru țări cum este România aflate în urmă în ceea ce privește infrastructura, dezvoltarea agriculturii’, a spus Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?