Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Poll nu mai vrea „bisericuţe“ la Colegiul Cuza


   Profesorul de matematică Marius Poll a fost numit oficial în funcția de director al Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Focșani, ieri, în prezența reprezentanților Inspectoratului Åžcolar Județean și a unor colegi de cancelarie. Marius Poll a promis că va face din școală un mediu atractiv pentru elevi și cadre didactice.
   Poll vrea ca profesorii să nu mai facă parte din grupuri, în funcție de interese, ci să se comporte ca un corp profesoral de elită. „În anii când am fost manager, am dorit să fie reabilitat Colegiul, acum aș dori să merg pe partea curriculară, pe partea îmbunătățirii evaluării în special. Åži așa copiii sunt aglomerați cu foarte multe ore și aici nu este vina managerului. Trebuie să fie făcut ceva urgent, pentru că acești copii au început să se plictisească de școală, nu doar la noi, în general, și trebuie sistemul resetat, programele modificate. În rândul profesorilor, tot ceea ce vreau este să dispară spiritul de bisericuțe. Să delimităm prieteniile de activitatea profesională”, a spus noul director.
   Åžefii învățământului vrâncean speră ca noul director să restabilească liniștea la Colegiul „Cuza” și să urmărească doar interesele unității de învățământ. Având în vedere că unii profesori s-au arătat deranjați că nu au fost consultați atunci când s-a luat decizia numirii lui Poll în funcția de director, inspectorul școlar general Vasilica Zaharia a amintit că și fosta directoare a fost numită în aceleași condiții. Neocupând postul prin concurs, schimbarea din funcție ar fi putut surveni în orice moment. „Nimeni nu a dat niciun concurs, nici eu nu am dat concurs când am fost numită, poate să mă schimbe oricând, să revin la catedră. Care este problema? Nu văd de ce trebuie să ne supărăm, asta înseamnă că un singur om este bun de director acolo? Dacă era altcineva și nu era domnul Poll, era alta situația acolo? Din câte știu, doamna Măiereanu a fost numită tot politic. Acum putea fi domnul Poll sau altcineva. Domnul Poll a mai fost, deci are o oarecare experiență. La concurs poate participa și doamna Măiereanu, are experiența care o are, se pot înscrie și domnul Poll și doamna Obodariu. Mi se pare normal să se înscrie cât mai mulți. Din păcate, amestecăm dorințele personale cu interesul colectiv”, a declarat Vasilica Zaharia.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?