Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Spitalele vor fi finanţate în funcţie de gravitatea cazurilor tratate


   Spitalele vor fi finanțate, începând de anul viitor, în funcție de gravitatea cazurilor pe care le tratează. În plus, Ministerul Sănătății intenționează să clasifice spitalele în funcție de gradul de adresabilitate. Astfel, acestea vor fi clasificate în spitale regionale, zonale, municipale și orășenești.
   Reprezentanții sănătății vrâncene sunt de părere că această propunere este foarte bună, pentru că în acest fel, spitalele de rang superior, unde sunt tratate cazurile cu adevărat grave, vor primi bani pe măsură. „Este o idee foarte bună ca finanțarea să fie făcută în funcție de complexitatea cazurilor. Mai ales că acolo unde ajung aceste cazuri e nevoie de fonduri în plus pentru tratarea lor”, spune medicul Cătălin Graur, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Vrancea.
   Åži managerii de spitale susțin această inițiativă. „Spitalul din Adjud nu va avea de suferit cu acest criteriu de finanțare pentru că suntem poziționați pe E85, o zonă de largă circulație. Plus că nu suntem spital de pseudo-cronici, avem profil de urgență. Finanțarea nu va scădea pentru că avem cazuri complexe, iar pacienții care nu sunt gravi sunt tratați în Ambulatoriu”, este de părere medicul Gheorghe Bercea, managerul Spitalului Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?