Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VIDEO și GALERIE FOTO: Servicii medicale de calitate la Ambulatoriul Spitalului din Adjud


   Adjudenii vor avea acces la servicii medicale moderne și de calitate prin intermediul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Municipal Adjud. Lucrările au durat peste un an, iar ieri, proiectul de modernizare s-a încheiat. Finalizarea lucrărilor a fost marcată printr-o conferință de presă la care au participat reprezentanți ai autorității locale, cadre medicale, deputatul PSD Cristian Dumitrescu și consilierul județean Victor Roman.

   La Casa de Cultură a Municipiului Adjud a avut loc, ieri, o conferință de presă care a marcat finalizarea proiectului „Mo-dernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului de specialitate al spitalului municipiului Adjud”. La eveniment au participat primarul orașului Adjud, Constantin Armencea, managerul Spitalului Adjud, medicul Gheorghe Bercea, cadre medicale și diferiți reprezentanți ai autorității locale. De asemenea, au participat deputatul Cristian Dumitrescu, candidatul USL în Colegiul 2 Senat, și consilierul județean Victor Roman, candidatul USL în Colegiul 6 Camera Deputaților.
   Edilul orașului a declarat că modernizarea și echiparea cu aparatură modernă a Ambulatoriului are scopul de a crește calitatea serviciilor medicale acordate în cadrul unității și îmbunătățirea accesului la servicii medicale a populației arondate spitalului. Acesta a precizat că singurul lucru care a mai rămas de făcut este montarea aparaturii în cabinetele medicale din cadrul Ambulatoriului. „În data de 10-05-2011 s-a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătățirea infrastructurii sociale, Domeniu de intervenție 3.1 – Reabi-litarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Scopul proiectului este asigurarea creșterii gradului de sănătate a populației din Municipiul Adjud și localitățile rurale din arealul de influență al acestui oraș, prin creșterea calității serviciilor medicale furnizate în cadrul ambulatoriului prin activități de modernizare a infrastructurii aferente, îmbunătățirea accesului la serviciile me-dicale prin dotarea cu echipamente specifice, creșterea performanței și a energiei aferente ambulato-riului de specialitate în ve-derea asigurării premiselor dezvoltării rurale și a municipiului Adjud. Valoarea totală a proiectului este de 6.368.711,55 lei. Acest proiect este finalizat, urmează să închidem partea de montare a echipamentelor medicale. Cu finalizarea modernizării acestui ambulatoriu de specialitate consider că am încheiat o etapă de modernizare a spitalului, spital care deservește întreaga zonă de nord a județului Vrancea și zona de sud a județului Bacău. Pe lângă dotare, avem și cadre me-dicale de specialitate, cadre foarte bune, care ne fac mândri. Pentru restul spitalului mai avem un proiect de mare anvergură, care sper că în 2014 îl vom depune și cu asta vom închide  latura sanitară pentru zona de nord. Pe lângă acest proiect, mai avem un proiect adiacent cu parcul din zona spitalului, care este în derulare tot cu sprijinul echipei de proiectare”, a declarat primarul Constantin Armencea.

Deputatul Dumitrescu a explicat importanța Ambulatoriului în sistemul de sănătate modern

   Deputatul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a felicitat autoritățile locale pentru finalizarea acestui proiect important în domeniul Sănătății. De asemenea, parlamentarul a explicat și importanța ambulatoriilor de specialitate în politicile moderne de sănătate. „Legat de elementele de politică în dome-niul Sănătății, pentru USL, sănătatea, educația sunt două domenii prioritare pentru perioada următoare pe care România o va începe după aceste alegeri. În domeniul sănătății știți foarte bine că reforma a stagnat. Sunt aici foarte mulți responsabili medicali, care cunosc foarte bine problemele sistemului. Efortul pe care l-ați făcut aici dumneavoastră, domnule primar și domnilor consilieri, face ca sănătatea să fie cu adevărat o prioritate. Sunt deputat în Colegiul de Odobești și noi am avut foarte mari probleme și dificultăți în legătură cu închiderea spitalului de la Odobești. Nu am reușit să facem acolo un astfel de Ambulatoriu. Vă felicit că ați reușit acest lucru, să mențineți spitalul, dar și să faceți un element extrem de important în politica sanitară. Politica modernă se bazează extrem de mult pe ambulatoriu, calitatea actului medical crește în spitale pe măsură ce calitatea actului medical în Ambulatoriu este mai înaltă, pe de o parte pentru că medicii au ocazia să se dedice lucrurilor care sunt cu adevărat complicate, pe de altă parte pentru că medicina modernă vorbește de cât mai puțin timp de stat în spital, pentru că oamenii care suferă trebuie să treacă mai ușor peste perioada în care au fost supuși unei intervenții, dar și pentru că s-a dovedit științific că tratarea în ambulatoriu este mult mai eficientă dacă este făcută așa cum dumneavoastră ați pregătit condițiile pentru cetățeni, în condiții de maximă siguranță a actului medical. Pe Valea Zăbalei, la Năruja s-a închis, la Odobești s-a închis și a mai rămas doar spitalul de la Vidra”, a precizat deputatul Cristian Dumitrescu.

Ambulatoriul are cu ce

    Managerul Spitalului Adjud, medicul Gheorghe Bercea, a precizat că prin intermediul Ambulatoriului de specialitate crește valoarea actului medical, cât și complexitatea sa. „Cred că suntem într-una din marile zile ale sănătății adjudene, astăzi avem tehnica modernă datorită luptei colectivului Primăriei în frunte cu domnul primar. Consider că, prin dotarea acestui Ambulatoriu de specialitate atât cu mobilier sanitar necesar desfășurării actului medical cât și cu aparatură de ultimă gene-rație din Uniunea Europeană și din afară, vom avea unul dintre cele mai puternice centre medicale de ambulatoriu, chiar față de Ambulatoriul Spitalului  Județean din Focșani. Actul medical crește în valoare și în același timp complexitatea actului medical este ridicată atunci când ai cu ce, or astăzi pot să spun că Spitalul Adjud prin Ambulatoriul său de specialitate are cu ce, și anume are și oameni pregătiți, avem și aparatura specială, astfel încât gradul de complexitate al spitalului va fi dublat”, a spus managerul Bercea.

Ambulatoriu reabilitat și dotat cu aparatură de zeci de mii de euro

   Lucrările la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Adjud au debutat în urmă cu peste un an, perioadă în care clădirea a fost izolată, acoperișul refăcut, tâmplăria înlocuită, iar toate cabinetele din interior și grupurile sanitare au fost modernizate. De asemenea,   s-a intervenit și pentru schimbarea instalației de încălzire, a celei sanitare, dar și a circuitelor electrice. În iulie, cele 20 de cabinete medicale au fost mobilate și a fost montat un lift exterior, pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor. Mai mult, cabinetele au fost dotate cu aparatură medicală performantă în valoare de 61 de mii de euro, provenind din Uniunea Europeană și SUA, mai exact  EKG-uri, monitor de funcții vitale, ecograf 4D, tensiometre, defibrilatoare cardiace, oscilometre, spirometre, tensiometre cu stetoscop, plus multe alte aparate, toate de ultimă generație. În cadrul Ambulatoriului vor activa 20 de medici, din cadrul spitalului și rezidenți, pe o gamă largă de specialități. Ambulatoriul dispune și de un laborator de analize medicale și unul de radiologie și imagistică medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?