Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO: Centura de ocolire a Adjudului, o mare necesitate


   Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a solicitat, din nou, sprijin pentru finanțarea proiectului privind construcția unei centuri de ocolire a orașului. Armencea a făcut această solicitare în cadrul conferinței de presă de la finalul proiectului „Modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Adjud”. La eveniment au fost prezenți deputatul Cristian Dumitrescu și consilierul județean Victor Roman, ambii candidați la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Cei doi au spus că vor susține acest proiect în calitate de parlamentari în viitorul legislativ al României.
   Primarul Constantin Armencea a declarat că a fost mandatat de cetățenii municipiului să solicite sprijin pentru găsirea unor soluții de finanțare pentru construirea unei centuri de ocolire a orașului. Armencea a spus că deși acest obiectiv este de mare importanță și fu sese prins la finanțare printr-un  program ISPA, fostele guverne l-au scos de pe lista obiectivelor finanțabile, fără nici un argument. „Centura municipiului Adjud este nu numai o necesitate și nici un moft al unora, ci este o investiție de care toți locuitorii municipiului Adjud au mare nevoie. Acest obiectiv de investiții dispune de un proiect și este pregătit pentru finanțare. Mai trebuie știut că deși a fost semnat contractul de finanțare cu ISPA, proiectul a fost scos de pe lista de finanțare de către guvernele Boc. Au refuzat să aloce acești bani cel mai probabil din motive politice. Sper ca anul viitor, cu sprijinul Guvernului condus de Victor Ponta, dar și cu sprijinul președintelui Marian Oprișan care a susținut toate proiectele de investiții din Adjud, să înceapă lucrările la acest proiect”, a precizat primarul Constantin Armencea.
   Acesta a spus că a solicitat oficialilor CNADNR, să urgenteze începerea lucrărilor de construire a unei centuri de ocolire a municipiului încă din 2007, deoarece locuitorii munici piului sunt nemulțumiți de traficul greu din centrul orașului, zgomotul deosebit de puternic, numărul mare de accidente și distrugerile provocate magistralei de apă. Conform proiectului, centura de ocolire se va desprinde de DN 2 ime diat după podul Trotuș, va merge paralel cu râul până la poligonul de tragere, în zona stației meteo, și va ajunge la E85, în dreptul blocurilor ANL de la ieșirea din Adjud către Bacău. Valoarea investiției ar putea fi de peste 10 mi lioane de euro, iar lucrările ar putea dura 3-4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?