Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: Deputatul Săpunaru şi senatorul Filip au inaugurat drumul de pe Valea Milcovului


   Deputatul Nini Săpunaru și senatorul Petru Filip, vicepreședintele Senatului României, au inaugurat, ieri, drumul național DN 2M Focșani-Andreiașu, care a fost asfaltat. Acest drum național de pe Valea Milcovului a fost uitat în perioada guvernării PDL doar pentru că primarii localităților de aici sunt de la PSD și PNL. În numai cinci luni de zile, Guvernul USL, la insistențele președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, și ale deputatului PNL, Nini Săpunaru, a reușit să aloce fonduri pentru turnarea asfaltului de la Broșteni la Andreiașu. Parlamentarii s-au întâlnit cu sute de locuitori ai comunelor Broșteni, Mera, Reghiu și Andreiașu.

   Sute de locuitori ai comunelor Broșteni, Mera, Reghiu și Andreiașu au venit ieri la inaugurarea drumului național DN 2M Focșani-Andreiașu. Uitat de pedeliști în ultimii trei ani, drumul devenise impracticabil și a fost o prioritate a guvernului USL în cele cinci luni de guvernare. La insistențele președintelui Consiliului Județean, vicepreședintele PSD Marian Oprișan, și ale deputatului PNL, Nini Săpunaru, guvernul Ponta a găsit soluții financiare pentru a fi turnat stratul de asfalt, astfel încât oamenii de pe Valea Milcovului să circule în condiții civilizate.
   Deputatul Nini Săpunaru și senatorul Petru Filip, vicepreședintele Senatului României, s-au întâlnit cu sute de oameni pentru a afla care sunt problemele comunităților și cum îi pot ajuta în Parlament. Investițiile necesare pentru fiecare comunitate au fost prezentate de primarii Ion Alanei, Ion Sticlaru, Macovei Răduță și Ionel Budeanu.
   În fiecare comună este nevoie de alimentare cu apă, canalizare, reabilitare de drumuri și ulițe comunale. „E foarte bine că au făcut acest drum, înainte erau numai găuri, îți distrugeai mașina dacă mergeai până la Focșani. Acest drum l-a început PSD-ul și a trebuit să vină USL-ul ca să îl continue. Suntem alături de domnul deputat Săpunaru și domnul senator Filip, care ne vor ajuta să rezolvăm și celelalte probleme ale oamenilor care locuim pe această vale”, a spus nea Vasile de la Andreiașu.
   „Este o bucurie să fim astăzi aici și să sărbătorim lucrările care s-au săvârșit. Ne bucurăm și avem speranța că astăzi un nou început se face pentru Valea Milcovului. Este un început bun pentru viața noastră de aici. Le mulțumim celor care au săvârșit aceste lucrări”, a afirmat preotul din Mera.
   Primarii au arătat că pedeliștii s-au opus reabilitării drumului național doar pentru că edilii nu aveau culoarea portocalie. „Åžtim cu toții cât am îndurat în perioada guvernării PDL când toată lumea de la Guvernul României spunea că pe Valea Milcovului sunt primari PNL și PSD și că drumul nu trebuie făcut, de parcă noi nu am fi oameni. Acum, numărăm pe degetele de la mână câte luni sunt de când a venit la guvernare USL și iată cât s-a făcut, avem drum asfaltat și sperăm să se facă până la Butucoasa”, a afirmat primarul Ion Budeanu, care a anunțat și începerea lucrărilor la drumul de la Andreiașu de Sus, realizat prin măsura 322.

„Este inadmisibil să mai avem localități fără apă”

   Senatorul Petru Filip i-a asigurat pe oamenii de pe Valea Milcovului că va fi alături de ei în următorii patru ani și va susține proiectele comunităților. Prioritatea, a subliniat senatorul Filip, este alimentarea cu apă a localităților. „Ziua de 9 decembrie trebuie să fie un nou început în ceea ce înseamnă încercarea viitorului guvern USL de a îndrepta greșelile trecutului. Un guvern care să fie mai racordat la problemele concrete ale oamenilor. Pentru această zonă a Vrancei eu îmi doresc să fie continuate proiectele drumurilor, ale infrastructurii rutiere. A doua problemă este alimentarea cu apă. Cred că nu este normal să te duci în casă, să deschizi robinetul și să nu curgă apă. Aceste două lucruri trebuie susținute de administrațiile locale, de aleșii în Parlament”, a afirmat senatorul Petru Filip.

Drumul de pe Valea Milcovului, o prioritate pentru USL

   Deputatul Nini Săpunaru le-a explicat oamenilor de pe Valea Milcovului că asfaltarea drumului național până la Andreiașu a fost o prioritate a celor cinci luni de guvernare USL. Uitat de pedeliști, care l-au lăsat să se umple de gropi, drumul devenise aproape impracticabil. „Am reușit în cele cinci luni de guvernare să facem ceea ce nu au realizat pedeliștii în toți anii în care s-au aflat la guvernare. Am asfaltat drumurile naționale de pe cele două văi, Valea Râmnicului și Valea Milcovului”, a afirmat deputatul Săpunaru.
   Acesta a explicat că nu era nevoie de licitație pu-blică, trebuiau doar alocate fonduri și începute lucrările de reparație a drumului. „Nu am înțeles niciodată de ce nu au făcut acest drum cei de la PDL. Nu trebuiau să facă licitație pentru că exista deja un contract de reparație, trebuiau doar să discute cu firma și să se apuce de treabă. Nu trebuiau să îl lase să se facă praf și să spună că nu e drum național. Nu vii să explici reaua voință de a pune o lingură de asfalt ca să astupi gropile și spui că ăsta nu e drum național”, a continuat Nini Săpunaru.
   Abia după ce parlamentarii USL au dat jos guvernul pedelist, iar prim ministru a fost desemnat Victor Ponta s-a auzit și la București disperarea oamenilor de pe Valea Milcovului.
   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, și deputatul PNL, Nini Săpunaru, l-au adus în Vrancea pe ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a simți gropile din drumurile naționale lăsate de pedeliști. 
   „Noi nu făceam acest drum dacă nu eram uniți cu PSD. Suntem în județul Unirii și trebuie să știți că, dacă nu eram cu PSD și nu făceam această formațiune, USL, noi nu dădeam jos guvernul PDL și astăzi nu aveați drum aici. Asta trebuie spus. Dacă împreună cu președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, nu mergeam cu ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pe acest drum la Andreiașu, nu vedea omul cât de rupt este drumul. Asta este prima discuție pe care am făcut-o cu președintele PSD, că trebuie să îl ducem pe Silaghi să vadă aceste drumuri. Cei de la București până când nu văd nu își dau seama de gravitate”, a afirmat deputatul Nini Săpunaru.

Va fi construit drum de la Andreiașu la Vintileasca

   USL are un proiect ambițios pentru următorii patru ani, realizarea legăturii între Valea Milcovului și Valea Râmnicului astfel încât oamenii să circule de la Andreiașu la Nereju până la Vintileasca. Deputatul Nini Săpunaru a arătat că urmează să fie modernizat drumul județean care unește cele două văi astfel încât să fie create toate condițiile pentru dezvoltarea infrastructurii din zonă. „Acest drum va fi unit și veți ajunge de la Andreiașu la Vintileasca. Acum este un drum forestier care face legătura cu Vintileasca peste izvoarele Milcovului și acest drum, după ce va fi terminat, va fi luat la Consiliul Județean și modernizat, între timp modernizăm și drumul de la Jitia până la Vintileasca. Acesta este viitorul pentru această zonă. Nu vom face dezvoltare dacă nu poate veni turistul, iar acesta vine dacă are asfalt, și vrea să circule dintr-o parte în alta. Noi în cinci luni de zile am reușit să asfaltăm acest drum, iar ceilalți nu au reușit să îl asfalteze în trei ani”, a afirmat deputatul Nini Săpunaru.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?