Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Posturi deblocate în cele două creşe din Focşani


   Consiliul Local Focșani a aprobat deblocarea unor posturi din instituțiile care au ca principale atribuții acordarea de servicii sociale. Cele mai multe vizează ocuparea unor posturi de asistenți medicali și infirmieri la cele două creșe din oraș, respectiv la Creșa nr. 1 din cartierul Sud și la nr. 7 amplasată în apropierea fostei Autogări.
   La Creșa nr. 1 s-a cerut transformarea unui post de asistent medical principal în asistent medical debutant cu studii postliceale și a unui post de soră medicală în asistent medical debutant. La Creșa nr. 7 s-a cerut transformarea unui post de soră medicală principală în infirmieră. „Se solicită deblocarea în cadrul Creșei nr. 1 a unui post de infirmieră și a unui post de asistent medical debutant (post rezultat ca urmare a solicitării transformării postului de sora medicală pr.) dat fiind grupa de vârstă fragedă precum și numărul mare al copiilor nou înscriși la creșă (din totalul de 65 de copii înscriși, 41 fiind noi), care nu sunt obișnuiți să socializeze și față de care este necesară o atenție deosebită din partea personalului de specialitate al creșei. Solicitarea noastră este determinată de deficitul de personal cu care ne confruntăm, de complexitatea activităților și de volumul mare de muncă ce trebuie depus de personalul existent atât la nivelul activității de asistență socială cât și în cadrul creșelor”, se arată în raportul depus de către reprezentanții SPLAS.
   Conform organigramei, Creșa nr. 1 are 10 posturi de specialitate din care 5 sunt ocupate, iar Creșa nr. 7 are 10 posturi de specialitate din care 8 sunt ocupate.
   La SPLAS s-a cerut deblocarea unui post de inspector în cadrul compartimentului de relații cu publicul și transformarea unui post de muncitor într-un post de șofer, în prezent postul fiind ocupat. Potrivit raportului întocmit de către reprezentanții Servi ciului Public Local de Asistență Socială acest compartiment se confruntă cu o lipsă acută de personal din cauza pensionării unor foști angajați sau pentru că aceștia au preferat alte locuri de muncă mai bine plătite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?