Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Şoferii ignoră trecerile la nivel cu cale aferată


   Doi șoferi au rămas fără permise de conducere pentru că nu au respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase la trecerile la nivel cu calea ferată. Ei și-au continuat deplasarea, chiar dacă exista posibilitatea să fie surprinși de tren.
   Tragediile petrecute în țară la trecerile la nivel cu calea ferată nu i-au impresionat pe unii conducători auto. În urma unei acțiuni organizate zilele trecute de polițiștii Serviciului Poliției Rutiere Vrancea la trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului Vrancea, doi conducători auto au rămas pietoni deoarece nu au respectat semnalele acustice și luminoase.
   Polițiștii de la Rutieră spun că desfășurarea unei astfel de acțiuni se impunea. „Având în vedere frecventele încălcări ale legislației în vigoare la trecerile la nivel cu calea ferată, se impune desfășurarea unor activități specifice de control în scopul prevenirii și combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată. Acțiunea s-a desfășurat pe raza întregului județ”, a precizat comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.
   În timpul acțiunii, oamenii legii i-au reținut permisul lui Mihai A., care conducea un autoturism Dacia Logan, înmatriculat în județul Bacău, și care nu a dat importanță semnalelor acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, el continuându-și nestingherit deplasarea. Polițiștii au tras mașina pe dreapta și i-au reținut șoferului permisul de conducere. Un alt conducător auto care a ignorat semnalele, de pe DJ205 E, a fost Ion G., de 60 de ani, din Vânători. Și el a rămas fără permis de conducere. În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au avut probleme cu o șoferiță care nu a oprit la semnalele polițiștilor. 
   Comisarul șef Adrian Huzum a spus că au fost aplicate și 16 sancțiuni contravenționale pentru abateri constatate la trecerile la nivel cu calea ferată, 30 pentru alte încălcări ale legislației, au fost reținute două permise și a fost întocmit un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?