Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Mai multe drumuri judeţene vor fi modernizate


   Mai multe drumuri județene vor intra într-un  amplu proces de modernizare. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a obținut prin programul de modernizare a drumurilor județene și comunale, derulat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, finanțare pentru reabilitarea mai multor drumuri județene.
   Pe lista drumurilor ce vor fi reabilitate se află DJ 205 C Golești-Cîrligele-Vîrteșcoiu-Odobești, DJ 204E Focșani-Petrești-Ciușlea-Doaga, DJ 205B Gugești-Urechești-Cotești-Dălhăuți-Odobești, DJ 241 A Limită județ Galați-Feldioara-limită județ Bacău, DJ 205 N Jariștea-Scînteia și DJ 115-pe raza localității Cîmpuri. De asemenea, vor fi reabilitate și modernizate mai multe drumuri comunale.
   Consiliul Județean Vrancea a continuat programul de reabilitare și modernizare a drumurilor județene chiar și în condițiile blocajului financiar impus în anii trecuți de guvernele PDL. Administrația județeană a reușit ca, din resurse proprii, să continue reabilitarea drumurilor județene Satu Nou-Å¢ifești-Bolotești-Jariștea-Odobești și DN 2-Bizighești-Bătinești-Å¢ifești-Irești-Vidra, Vidra-Vizantea-Cîmpuri.
   Totodată, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a obținut finanțare europeană nerambursabilă pentru modernizarea și reabilitarea DJ 204 E Mărășești-Panciu și a DJ 205R Cotești-Poiana Cristei. Contractele de finanțare a acestor investiții au fost semnate în luna februarie a anului 2009. Proiectul de modernizare și reabilitare a DJ 204 E Mărășești-Panciu are o valoare de aproximativ 43 milioane lei, iar drumul județean Cotești-Poiana Cristei are o valoare totală de aproximativ 11 milioane lei. Ambele lucrări au fost finalizate.
   Mai trebuie știut că din rețeaua de peste 700 de kilometri de drumuri județene, peste 300 de kilometri de drumuri au fost reabilitați sau se află în curs de reabilitare în baza Programului de reabilitare a drumurilor județene, inițiat în urmă cu cinci ani de către președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.
„Indiferent ce se va spune și cum se va spune, nu mă voi opri nici o secundă, împreună cu echipa mea, până când județul Vrancea nu va avea cele mai bune drumuri din România. Cetățenii județului Vrancea merită o infrastructură de excepție, deoarece după ce vom dezvolta infrastructura putem dezvolta toate celelalte lucruri necesare unui trai mai bun și mai decent”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?