Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Sediul Primăriei vechi din Adjud a fost consolidat


   Vineri, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor la obiectivul Consolidare și modernizare sediu Primărie Adjud, obiectiv de investiție promovat în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităților naturale și pregătirea pentru situații de urgență – Componenta B: Reducerea riscului seismic, finanțat dintr-un împrumut de la Banca Mondială și cofinanțat de Guvernul României.
   Clădirea Primăriei Adjud a fost construită în 1926, cu un regim de înălțime parter și o arie construită de 444,14 mp. Clădirea este inclusă în lista de monumente istorice și ansambluri de arhitectură, în clasa I.
   Lucrările executate au avut în vedere consolidarea clădirii în special la acțiuni de tip seismic, precum și modernizarea finisajelor, termoizolarea plăcii și a planșeului peste parter, precum și înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan și refacerea instalației sanitare, electrice și de încălzire.
   Valoarea finală a lucrărilor de consolidare este de 873.645,56 de lei, finanțare asigurată din Proiect (împrumut și cofinanțare Guvernul României), prin bugetul MDRT – 359.691,47 de lei, reprezentând 41%, și din sursele Consiliului Județean Vrancea – 513.954,09 de lei, reprezentând 59%.
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (în calitate de administrator de proiect și coordonator al lucrărilor) și beneficiarul obiectivului (Consiliul Județean Vrancea) au realizat „o investiție care se aliniază la standardele internaționale de funcționare, contribuind la creșterea gradului de siguranță a obiectivului în cazul producerii unor seisme majore și satisfăcând cerințele de management a situațiilor de urgență în caz de dezastru”, se arată într-un comunicat de presă al MDRT.
    Primarul Constantin Armencea spune că „este vorba de Primăria veche a municipiului Adjud, care a fost reabilitată prin programul Băncii Mondiale, derulat în cadrul Ministerului Dezvoltării”. Potrivit edilului, „comisia prezentă la fața locului a încheiat procesul verbal de recepție finală fără nici un fel de obiecțiune”. Clădirea se află pe strada Vasile Alecsandri și acolo își va desfășura activitatea Serviciul pentru Situații de Urgență Adjud. „Este doar una din investițiile cu finalitate anul acesta. Tot în acest an vom mai finaliza ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc și vom finaliza lucrările de modernizare a străzii Constructorilor, stradă care face legătura între DN 11A și DN 2, zona care cuprinde blocurile ANL din municipiul Adjud”, a spus primarul Constantin Armencea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?