Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cele mai puternice echipe vin la „Cupa municipiului Focşani“


   Academia Hagi, Luceafărul Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț, Poli Iași, FC Brașov, ACS Tîmpa Brașov, Gloria Buzău sunt doar câteva din cluburile care se vor lupta pentru marele trofeu. Primăria Focșani și Consiliul Local Focșani sprijină activitatea sportivă a copiilor din municipiu și asta se vede cu ochiul liber. Competiții de arte marțiale, fotbal, volei, handbal, multe dintre ele sub egida sportului de masă. Cea de-a doua ediție a „Cupei municipiului Focșani” se va desfășura în perioada 2-4 noiembrie la trei categorii de vârstă: 2001, 2002 și 2005. Cei mari își vor disputa partidele la baza sportivă „Milcovul”, iar copiii născuți în anul 2005 vor juca la baza sportivă „Dagemar”.
   Prima ediție a „Cupei municipiului Focșani” a avut loc în vara acestui an, în perioada 1-3 iunie și s-a bucurat de un succes teribil. Peste 80 de cluburi la opt categorii de vârstă, 1.000 de participanți și cluburi renumite din România. Steaua București, Dinamo București, Sportul Studențesc, Academia Hagi, Åžcoala de Fotbal Dani Coman, FC Vaslui, Ceahlăul Piatra Neamț, Poli Iași, FC Botoșani, FCM Bacău, Kinder Tîrgu Mureș și multe alte echipe au fost la Focșani pentru a juca la „Cupa municipiului Focșani”.
   La fel ca prima ediție, „Cupa municipiului Focșani” va fi organizată de Primăria Focșani, Consiliul Local Focșani și Åžcoala de Fotbal Prosport. „Å¢in să le mulțumesc consilierilor locali din cadrul Primăriei Focșani care au făcut posibil ca acest proiect ambițios, „Cupa municipiului Focșani” să devină deja un turneu cunoscut la nivel național. Primăria și Consiliul Local sprijină activitatea sportivă din Focșani și asta este foarte bine. Acest turneu se află la cea de-a doua ediție și va fi organizat în fiecare an pentru ca Focșaniul să arate oamenilor de fotbal din România că merită mai multă atenție în ceea ce privește activitatea sportivă juvenilă”, ne-a declarat președintele Prosport, Laurențiu Muscalu.

Mihai Stoichiță, Dani Coman și Belodedici, la „Cupa municipiului Focșani”

   Organizatorii au reușit să-i aducă la Focșani, la „Cupa municipiului” pe Mihai Stoichiță, Dani Coman și Miodrag Belodedici, cei trei participând la festivitatea de premiere. „Stoichiță, Coman și Belodedici au acceptat să vină la Focșani la invitația Åžcolii de Fotbal Prosport. Cei trei au rămas impresionați de calitatea meciurilor și au promis că vor mai veni la Focșani ori de câte ori vor fi invitați și timpul le va permite acest lucru. Cea de-a doua ediție a Cupei municipiului Focșani se va bucura de o participare selectă. Academia Hagi a confirmat prezența la turneu cu două echipe, la fel ca Poli Iași, FC Brașov și Ceahlăul Piatra Neamț. Va fi o competiție echilibrată, ținând cont de cluburile participante. Județul Vrancea va fi reprezentat de cele mai cunoscute și serioase cluburi, anunțându-se de pe acum un festival fotbalistic de înaltă ținută”, a mai spus Laurențiu Muscalu.

Focșaniul va fi capitala fotbalului juvenil din România

   Peste 50 de cluburi și-au anunțat prezența la cea de-a doua ediție a „Cupei Municipiului Focșani”. Se vor juca peste 100 de meciuri. Vor participa peste 600 de copii, antrenori și suporteri. Un adevărat regal fotbalistic la nivelul copiilor și juniorilor. Miodrag Belodedici și Mihai Stoichiță au ținut să spună și ei câteva cuvinte despre această competiție. „Cupa municipiului Focșani este un turneu de mare valoare. Sunt convins că în scurt timp vom vedea mulți dintre acești copii în marile echipe din România. Felicitări primăriei, consilierilor locali și Åžcolii de Fotbal Prosport pentru organizarea acestui proiect de anvergură”, a spus Mihai Stoichiță, antrenor la Sheriff Tiraspol.
   Åži Miodrag Belodedici are numai cuvinte de laudă despre „Cupa municipiului Focșani”. „Prima ediție a fost extraordinară. Le-am spus și celor de la FRF că la Focșani sunt oameni care fac lucruri importante pentru copii. Nu e puțin lucru să poți organiza asemenea turnee de anvergură într-un oraș care nu se află pe harta ligii I. Doar prin astfel de competiții poate crește nivelul fotbalului românesc. Felicitări tuturor și multă baftă!”, a punctat directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Miodrag Belodedici.

Echipe participante la ediția a doua (2-4 noiembrie):
Grupa 2001: Academia Hagi, Prosport Focșani, Åžoimii Gloria Buzău, Poli Iași, Ceahlăul Piatra Neamț, Åžtiința Focșani, Stars Brăila, Oțelul Galați.
Grupa 2002: Academia Hagi, Sporting Suceava, Poli Iași, Juventus Focșani,  Ceahlăul Piatra Neamț, CSM Focșani, Young Stars Panciu, Junior Galați.
Grupa 2005: Prosport Focșani (Red), Luceafărul Cluj, ACS Tîmpa Brașov, FC Brașov, Steagul Brașov, Prosport Focșani (Green), Åžoimii Buzău și Oțelul Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?