Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Chinezii au planta care distruge celulele canceroase în 40 de zile


   Un medicament în componența căruia se află o plantă chinezească,  cunoscută sub numele de lei gong teng, a fost testat recent în laboratoarele Universității Minnesota, iar rezultatele sunt incredibile. „În 40 de zile, șoarecii care sufereau de cancer s-au vindecat”, au declarat specialiștii, care au făcut experimentul, pentru Science Translational Medicine.
   Planta miraculoasă a fost folosită în medicina chinezească de sute de ani pentru tratarea artritei reumatoide. „Acest medicament este incredibil. Pur și simplu distruge celulele canceroase. Puteai observa cum, în fiecare zi, acele tumori scădeau și scădeau până ce au dispărut cu totul”, a declarat Ashok Saluja, cel care a condus studiul.
   Planta conține triptolide, o substanță despre care se știa că ajuta mult în lupta cu cancerul. În urma acestor rezultate, cercetătorii se gândesc să testeze tratamentul pe oameni în șase luni. „Dacă a mers la șoareci, va funcționa și la oameni? Nu avem de unde să știm asta cu siguranță”, spune Saluja.
   Aproximativ 44.000 de cazuri de cancer pancreatic sunt diagnosticate în fiecare an, în Statele Unite și numai 20% dintre pacienți supraviețuiesc un an după diagnosticare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?