Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Buletinele de vot, tipărite de o firmă din Buzău


   O firmă din Buzău va tipări buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din decembrie. La licitația publicată în sistemul electronic de achiziții publice au fost prezente trei firme, iar societatea din Buzău a avut un preț de 0,0316 lei/filă. „A fost un preț cu circa 30% mai mic decât următoarea ofertă. Prețul este chiar mai mic decât la referendum”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.
   Pentru alegerile din decembrie ar urma să fie tipărite aproximativ 705 mii buletine de vot. Numărul buletinelor a fost calculat ținând cont de populația județului „așa cum este în evidențe, respectiv aproximativ 320 mii persoane, la care există o rezervă de 10%, adică aproximativ 350 mii persoane”. Vor fi două buletine de vot, pentru Camera Deputaților și Senat, adică aproximativ șapte sute de mii de buletine de vot.
   Numărul exact de buletine de vot va fi cunoscut după actualizarea listelor electorale realizată de Serviciul de Evidență a Populației. Aceste liste vor fi transmise către primării, cel târziu în data de 24 octombrie, așa cum prevede termenul legal.
   Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 9 decembrie. Campania electorală începe în 9 noiembrie, cu 30 de zile înainte de ziua votării, și se încheie în 8 decembrie, la ora 7.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?