Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii au aflat despre lupta împotriva traficului de persoane


   Cele două licee din Panciu au marcat, ieri, Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane, în cadrul unor activități organizate în parteneriat cu Poliția din localitate. Agentul de proximitate Ana Maria Buhai s-a întâlnit cu elevii claselor IX-XIII de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, precum și cu cei din clasele a IX-a E și a XI-a A de la Liceul „Ioan Slavici”.
   Ana Maria Buhai le-a explicat elevilor ce reprezintă traficul de ființe umane, care sunt cauzele care îl generează, categoriile de persoane expuse și cum pot evita ele să ajungă să fie victimele traficanților. Cu ajutorul unui slide-show, aceasta a arătat care sunt etapele prin care se realizează traficul de persoane, după care le-a propus liceenilor să vizioneze câteva filmulețe de promovare a campaniei naționale de luptă împotriva traficului de ființe.
   Agentul de proximitate Ana Maria Buhai a declarat că, din păcate, în ultimii ani, traficul de ființe umane a luat amploare și în România, din cauza dorinței de îmbogătire rapidă a unor persoane, prin exploatarea semenilor aflați în situații vulnerabile. În finalul întâlnirilor cu elevii, agentul de proximitate i-a sfătuit pe adolescenți să fie foarte atenți cu ce persoane interacționează, atât în viața reală, dar mai ales în spațiul virtual, unde le pot fi întinse multe capcane mai ales pe rețelele de socializare. De asemenea, Ana Maria Buhai i-a îndemnat pe liceeni ca, ori de câte ori au vreo suspiciune la adresa unor indivizi, care în schimbul unor servicii, indiferent de natura lor, le propun fie câștiguri fabuloase, fie premii substanțiale, ale căror sursă le este necunoscută, să ia legătura cu reprezentanții Poliției, pentru a evita să le cadă victime traficanților de ființe umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?