Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Bachus dă start la distracţie


   Timp de patru zile, în perioada 18-21 octombrie, Focșaniul devine capitala vinurilor românești, iar vrâncenii sunt așteptați să participe la cea mai mare sărbătoare a podgorenilor, Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012”. Festivalul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru ca vinurile din Vrancea, cea mai mare podgorie din România, să ajungă în toată lumea. Pe scena de la Bachus 2012 vor urca nume mari ale muzicii românești precum Andreea Bălan, Smiley, Andra, Connect-R, dar și vedeta internațională Lou Bega.
 
   Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012” transformă Focșaniul în capitala vinurilor românești. Timp de patru zile, vor fi organizate concerte de muzică populară, recitaluri ale celor mai cunoscuți cântăreți români ai momentului, concursuri dedicate tinerilor.
   Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012” va debuta astăzi, în Piața Unirii din centrul Focșaniului. De la orele 14.00 vor începe competițiile dedicate celor tineri. Vor fi un concert pentru tinere talente, care datorită numărului mare de solicitări va continua și mâine, un concurs de slalom cu obstacole și greutăți, dar și un concurs de karaoke. Deschiderea oficială a celei de-a XX-a ediții a Festivalului va avea loc la ora 19.00, în prezența ministrului Agriculturii Daniel Constantin, când va sosi și caravana lui Bachus, fiind organizată apoi o paradă a artiștilor cu picioroange, mascote uriașe, fachiri, mimi și majorete. După evenimentul inaugural, vor începe recitalurile artiștilor invitați. Vor urca pe scenă Laura Lavric, Gheorghe Gheorghiu, Paula Seling, iar seara se va încheia cu un recital extraordinar susținut de la Mahala Rai Banda.
   Ziua de vineri este dedicată competiției pentru desemnarea celui mai bun vin al Festivalului Bachus 2012, fiind înscrise peste 100 de probe. De la ora 14.00, la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” din Focșani va începe cea de-a treia ediție a Concursului Național de Vinuri „Bachus 2012”. După două ore, va debuta și a V-a ediție a Concursului Național folcloric „Cântece de viță veche”. Spectacolele de vineri vor debuta cu recitalurile cântăreților de muzică populară, precum Mioara Velicu. În continuare, pe scenă vor urca Sore (Lala Band), Lavinia, dar și HI-Q. În pauza dintre recitaluri vor avea loc show-uri One Beat.

„Bucătarul de aur” din Focșani

   Concursul de gastronomie „Bucătarul de aur” este încă o surpriză pregătită de organizatorii Festivalului „Bachus 2012”. Concursul de  gastronomie se va desfășura în Piața Unirii din Focșani sâmbătă, între orele 17.00 – 18.00.  Horia Vîrlan, master chef-ul de la „Cireașa de pe tort”, le va prezenta rețetele sale tuturor participanților de la Festival, în cadrul  evenimentului „Vin și gastronomie cu Master Chef și somelieri”. Începând cu ora 16.30, Horia Vîrlan va face o demonstrație culinară pe scena din Piața Unirii din Focșani, în timp ce președintele Asociației Somelierilor din România, Marian Timofte, va prezenta vinurile asociate tipului de mâncare gătit. Horia Vîrlan va fi și președintele juriului concursului „Bucătarul de Aur al municipiului Focșani”. La concursul aflat la a II-a ediție s-au înscris deja bucătari de la șase restaurante din județ.
   De la ora 19.00, pe scena din Piața Unirii va avea loc gala Concursului Național folcloric „Cântece de viță veche”. Vor urma recitalurile pregătite de Constantin Enceanu, Anda Adam, iar la ora 19.20 un show al prezentatorului serii de sâmbătă, Wilmark. În pauza dintre recitaluri vor fi decernate premiile pentru cele mai bune vinuri prezentate la Concursul Național de Vinuri „Bachus 2012”. Seara de sâmbătă va continua cu recitaluri ale artiștilor Andreea Bălan și Smiley. 
  
Lou Bega cântă Mambo la Bachus 2012

Ultima zi a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2012” aduce în fața vrâncenilor câțiva dintre cei mai în vogă cântăreți români, dar și vedeta internațională Lou Bega. Spectacolele de duminică vor debuta, la ora 17.00, cu un recital al Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”. Acesta va fi urmat de recitalul Aurora și Săndel Mihai. De la ora 18.40, pe scena din Piața Unirii vor urca Andra, Corina, iar Connect-R le va aminti vrâncenilor că „Vara nu dorm”. Invitatul surpriză al ediției din acest an a Festivalului este vedeta internațională Lou Bega, consacrată de piesa „Mambo No. 5”.
Festivalul Bachus 2012 se va încheia cu un spectacol laser, muzică și artificii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?